Öne Çıkanlar ingiltere londra avrupa kktc muharrem ince maç ne zaman Samsunspor koronavirüs gazete maç hangi kanalda

Bu haber kez okundu.

İngiltere Türk Toplumu Sanat Sergisi Londra Yunus Emre Enstitüsü’nde

AVRUPA AJANSI (AVA) LONDRA-5. Türk Toplumu Sanat Sergisi Londra Yunus Emre Enstitüsü’nde Ziyarete Açıldı!Türkiye Cumhuriyeti Londra Başkonsolosluğu ve Londra Yunus Emre Enstitüsü tarafından ‘’Gelin sanatla buluşalım’’ çağrısı ile yola çıkılarak düzenlenen ve bu yıl beşincisi gerçekleşen ‘Türk Toplumu Sanat Sergisi’, 5 Mayıs Cuma günü Londra Yunus Emre Enstitüsü Galerisinde ziyarete açıldı.Türkiye Cumhuriyeti Londra Başkonsolosluğu ve Londra Yunus Emre Enstitüsü tarafından 2019 yılından itibaren aralıksız olarak düzenlenen Türk Toplumu Sanat Sergisi, Birleşik Krallık’ta yaşayan sanatçıların üretkenliğini teşvik etmek, onları sanatseverlerle buluşturmak ve Türk toplumunun birliğini güçlendirmeyi hedeflemektedir. Pandemi sebebiyle son 2 yıldır çevrim içi gerçekleşen İngiltere Türk Toplumu Sanat Sergisi bu yıl yeniden yüz yüze olarak Londra Yunus Emre Enstitüsü Sanat Galerisi’nde 5 Mayıs 2023 Cuma akşamı sanatçıların ve ailelerinin yoğun ilgisiyle gerçekleşen bir törenle ziyarete açıldı.Birleşik Krallık'ta yaşayan Türk sanatçıların destek ve katkılarıyla düzenlenen sergide bir araya gelen sanatçılar ve sanatseverler sergilenen sanat eserlerini yakından incelemekten büyük zevk aldı. Ayrıca bu yıl ilk kez, sanatçılara destek olmak ve tanınırlıklarını arttırmak amacıyla dileyen sanatçıların eserlerinin satışının da yapılacağı sergi, 5 – 25 Mayıs 2023 tarihleri arasında Londra Yunus Emre Enstitüsü Sanat Galerisi’nde ziyarete açık olacak!


Londra Yunus Emre Enstitüsü müdürü Dr. Mehmet Karakuş, jüri üyelerinden Nilay İşlek, Sümer Erek ve Terry Katalan’ın söz aldığı serginin açılışında, Dr. Karakuş iki yıl aradan sonra yeniden yüz yüze bir araya gelmenin memnuniyetini ifade ederken, her yıl sergi içeriğinin geliştirilerek bir önceki yıldan daha ileri seviyeye taşındığının altını çizdi.  Jüri üyelerinin de sergi ile ilgili beğenilerini ve serginin sanat camiasını bir araya getirmedeki önemli rolünü ifade eden kısa konuşmalarından sonra sanatçılara katılım sertifikaları takdim edildi. Sanatçıların birbirlerini yakından tanıma fırsatı buldukları gece Türk yemeklerinden seçkiler ve keyifli sohbetlerle devam etti.


Geleneksel sanatlardan, fotoğrafa, dijital sanattan, kısa film projelerine kadar çok geniş bir yelpazesi olan sergiye sadece Londra’dan değil dünyanın dört bir yanından ulaşılabilmesi için serginin çevrim içi kataloğu https://yeelondon.org.uk/wp-content/uploads/2023/05/5thTCAE.pdf adresin üzerinden ziyarete açık olacak.  
Bu sergi gibi kolektif çalışmalar sanatın herkes için erişilebilir kılınmasında ve daha geniş kitleye hitap edilmesinde ve aynı zamanda toplumsal etkileşimi ve birlikteliği ayakta tutmada önemli bir rol oynaması sebebiyle Londra Yunus Emre Enstitüsü, sergiye katılan Birleşik Krallık'taki Türk Toplumunun tüm üyelerine teşekkürlerini ve serginin oluşturulması sürecindeki sabırlı ve titiz çalışmaları ile 60’tan fazla sanatçının 100’ün üzerinde sanat eseri arasından seçim yapan değerli jüri üyelerine de ayırdıkları kıymetli zamanları ve katkılarından dolayı şükranlarını sunmaktadır. 


Proje koordinatörlüğünü Ayşe Gökçen Yücel’in, editörlüğünü Elif Nur Uysal, proje asistanlığını Şehribanu Turan ve Ayşe Kaya ve teknik desteği Sevim Çakır’ın gerçekleştirdiği sergide, toplamda 70 eserle yer alan 44 sanatçıya şunlardır; Abdullah Harun İlhan, Ali Ergin, Ardıç Aguş, Ayfer Hakkı, Aylin Çalım, Aynur Elif Boyraz, Ayşe Kongur, Ayşe Özlem Yüksel, Bahar Ulus, Demet Tokbay, Derya Harman, Erdal Çetin, Eylül Özmen Yüksel, Fatma Karaer, Feten Ben Dhieb Sahin, Gita Serin, Gizem Gözde Uçar, Gültekin Uzuner, Gyula Bela Lunczner, Hanife Kiatip, Hatice Gür, Kübra Kırca Demirbağa, Lyubov Kiradjieva, Mehmet Özmen, Melissa Vipritskaya Topal, Memed Turkmen, Merve Kahraman, Metin Salih, Mevlüde Yalçın, Mine Bayar, Müge Kaymakçan Koçak, Nida Yanıkoğlu Çergel, Nur Akyıldız, Ramazan Ekrem Öztürkmen, Refie Nureddin Rufi, Sasan Sahafi, Senem Peace, Şerife Orak, Serpil Çalışkan, Sevda Uykan, Sevim Çakır, Sıla Şen, Tanya Harison, Yasemin Öztürk.


5-25 Mayıs 2023 tarihleri arasında hafta içi her gün 10:00 – 18:00 saatleri arasında Londra Yunus Emre Enstitüsü Galerisinde ziyarete açık olacak serginin kataloğuna da internet sitesi https://yeelondon.org.uk/wp-content/uploads/2023/05/5thTCAE.pdf  adresinden çevrim içi olarak ulaşabilirler.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.