Öne Çıkanlar londra Getir ABD Getir Avrupa Girişimcilik Özlem Türeci Montserrat Caballe kimdir londra cocuk University of London Goldsmiths Edinburgh Napier University

Bu haber kez okundu.

Kraliyet Müzik Akademisi öğrencisi kemancı Ezo Sarıcı, Haslemere Senfoni Orkestrası'yla

Kraliyet Müzik Akademisi son sınıf öğrencisi olarak eğitimine devam eden kemancı Ezo Sarıcı, 14 Ekim Cumartesi akşamı, Haslemere Senfoni Orkestrası ile birlikte konser verecek. Ezo'nun solist olarak yer alacağı konserde keman repertuarının virtüözlük eserlerinden Mendelssohn’ın Mi Minör Keman Konçertosu seslendirilecek. Bu yıl 100. kuruluş yılını kutlayan Haslemere Senfoni Orkestrası’nı Ankara Kent Filarmoni Orkestrası da dahil dört kıtada 1000’den fazla çalışmayı geride bırakan İngiliz şef James Ross yönetecek.Müzik tarihininin en şiirsel ve en fazla yorumlanan eserlerinden biri olarak anılan Mi Minör Keman Konçertosu, Felix Mendelssohn (1809-1847), tarafından çocukluk arkadaşı kemancı Ferdinand David için yazıldı. 1838 yılında başlanan eser 1844 yılında bitirilerek 1845 yılında Ferdinand David tarafından ilk prömiyeri yapıldı.  

Kraliyet Müzik Akademisi son sınıf öğrencisi olarak eğitimine devam eden kemancı Ezo Sarıcı

Kraliyet Müzik Akademisi’nde düzenlemiş olduğu depreme yardım konseriyle birlikte çocuk hastanelerine katkı konserleriyle de hatırlanan Ezo Sarıcı, uluslararası birçok yarışmada elde ettiği başarılarla birlikte 16 yaşındayken İtalya’daki “Virtuoso and Belcanto Violin Competition”dan, yarışmaya katılan en genç kemancı olarak Paganini Özel Ödülü ile dönmüş, Prag’da düzenlenen “Uluslararası Josef Micka Keman Yarışması”nda ikincilik ödülünü almıştı.

17 yaşında 60 kişilik Apollo Filarmoni Orkestrası'nı kuran Ezo, Beethoven’ın 250. doğum günü kutlamaları onuruna adanıp kitaplaştırılan projede “A Bagatelle for Beethoven” adlı bestesiyle yer almıştı. Avusturya, İtalya, İspanya, İsveç, İsviçre, Norveç, Türkiye ve Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerde konserler vermiş, son olarak Lipizer International Violin Competition’da “The Most Artistic Performance and Temperament Prize”a layık görülmüştü.

Kemanın yanısıra viyola, piyano, gitar ve perdesiz bas da çalan Ezo, 2022 Ekim’inde İrlanda’nın en büyük senfonik topluluğu Ulster Orchestra’da baş viyolacı olarak görev aldı. ‘Indo-Jazz Fusions Revisited’ başlıklı bir konser programıyla Royal Academy of Music - Caz Bölüm Başkanı Nick Smart ve sitarcı Jonathan Mayer ile birlikte London Jazz Festival’e katıldığı gibi tanınmış caz klübü Ronnie Scotts’ta da konser verdiler.

Orkestra Şefi James Ross

Gelecek Aralık ayında genç piyanist Deniz Cengiz’le birlikte Türk bestecilerinin eserlerinin ağırlıkta olacağı özel repertuarlarıyla İstanbul, Bursa ve Çanakkale’yi kapsayan Marmara turnesiyle birlikte, 2024 Ocak ayında da yine Deniz Cengiz’le birlikte İngiltere’den İskoçya’ya bir turneleri daha olacak.Haslemere’deki St Christopherer’s Church’deki (GU27 1DD) konserin giriş ücreti £16 olup 18 yaş altındaki müzikseverler %50 indirimden yararlanabilecekler. 17:30’da başlayacak konser için bilet temin etmek isteyenler Haslemere Hall Box Office 01428 642161 numaralı telefonu veya  www.haslemerehall.co.uk online adresini kullanabilirler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.