Öne Çıkanlar Düzgün Genç antalya haberleri Alper Baycın uefa avrupa ligi abd yaptırım kararı ekin koç momo çanakkale geçilmez ay uzay 31 mart hava durumu

Bu haber kez okundu.

Türkiye'deki Kayak Merkezleri Hakkında Merak Edilen Her Şey

Türkiye, dünyada dört mevsimi yaşayan az sayıdaki şanslı ülke arasında. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemiz, yeryüzü şekilleri konusunda da büyük bir çeşitlilik gösteriyor. Batıdan doğuya gidildikçe yükselti farkı artan Türkiye’de soğuk kış günlerini eğlenceli anlara dönüştürmek için en keyifli alternatiflerden biri de kayak merkezlerini ziyaret etmek.Her yıl kasım, aralık aylarında başlayan ilk kar yağışının ardından bembeyaz bir örtüyle kaplanan kayak merkezleri temiz havanın ve bembeyaz kar manzarasının tadını çıkarmak, heyecanlı kayak sporu ve outdoor aktiviteleri yapmak için benzersiz bir deneyim sunuyor. Kayak merkezleri, yaz aylarına sıkıştırılmış geleneksel tatile farklı bir alternatif olarak öne çıkıyor.

Türkiye'deki Kayak Merkezleri Hakkında Merak Edilen Her Şey

1 - Uludağ Kayak Merkezi / Bursa. ..
2 - Kartepe Kayak Merkezi / Kocaeli. …
3 - Kartalkaya Kayak Merkezi. …
4 - Palandöken Kayak Merkezi / Erzurum. …
5 - Erciyes Kayak Merkezi / Kayseri. …
6 - Sarıkamış Kayak Merkezi / Kars. …
7 - Ilgaz Kayak Merkezi / Kastamonu.
8  - Dersim kayak merkezi

Türkiye'deki Kayak Merkezleri 


1 - Uludağ Kayak Merkezi / Bursa

Uludağ Kayak Merkezi'ne Nasıl Gidilir?: Uludağ'a ulaşım oldukça kolay ve rahattır. İsterseniz özel aracınızla zirveye çıkabilirsiniz. Ancak hemen uyaralım aracınızda zincir ya özel kış lastiği yoksa Jandarma kontrol noktasında bekleyen ekipler sizin zirveye çıkmanıza izin vermemektedir. Özel aracınızla çıkmak istemezseniz Bursa Merkez'de yer alan Tophane'den Uludağ dolmuşlarıyla ya da taksilerle 1. bölgeye ulaşabilirsiniz. Karayolundan gitmek istemezseniz size enfes bir manzaranın eşlik edeceği teleferik hattıyla zirveye ulaşabilirsiniz.Uludağ Otelleri ve Uludağ Otel Fiyatları: Ülkemizin en ünlü kayak merkezinde onlarca tesis olup her biri kusursuz bir hizmet sunmaktadır. Burada oteller; Uludağ yolu üzerinde, 1. bölgede ve 2. bölgede yer almaktadır. Sizler tatil bütçenizi oluşturduktan sonra konaklama için ayırdığınız bütçeye göre bir tesis bakmaya başlayabilirsiniz. Unutmadan Uludağ'da herkesin bütçesine göre bir otel bulunmaktadır. 
Uludağ Kayak Merkezi'ne Ne Zaman Gidilir?: Uludağ'a kayak yapmak için gidecekseniz sezon aralık ayı sonlarına doğru başlayıp mart ayı ortalarına kadar devam etmektedir. Diğer aylarda ise buranın harika atmosferini yaşamak için gelebilirsiniz. Teleferik seferleri yıl boyunca haftanın her günü devam etmektedir. Yaz ve bahar aylarında trekking, kampçılık gibi doğa sporları için Uludağ'ı tercih edebilirsiniz.

2 - Kartepe Kayak Merkezi / Kocaeli

Kartepe Kayak Merkezi Nerede?: Kartepe Kayak Merkezi'nin Kocaeli il sınırları içerisinde yer almaktadır. İstanbul'a araçla yalnızca 1 saatlik bir mesafede bulunması Kartepe'nin en çok tercih edilen kayak merkezlerinden olmasında etkilidir. Kartepe Kayak Merkezi ayrıca Maşukiye ilçe merkezine de 15 km mesafede konumlanmaktadır.
Kartepe Kayak Merkezi'ne Nasıl Gidilir?: İstanbul'dan 1,5 saat, Ankara'dan 3 saat, İzmit'ten ve Kocaeli merkezinden 25 km, Maşukiye'den ise 15 km mesafede konumlanan kayak merkezine karayolundan özel aracınızla gidebilirsiniz. Ayrıca İstanbul'dan Kartepe'ye her gün kesin kalkışlı servisler bunları değerlendirebilirsiniz. Ya da Kocaeli Otogarı'ndan servis, minibüs ve taksilerle yaklaşık 30 dakikalık bir yolculukla Kartepe'ye ulaşabilirsiniz.Kartepe Otelleri ve Kartepe Otel Fiyatları: Kartepe'ye İstanbul'a yakın olmasından dolayı genellikle günübirlik turlar için daha çok tercih edilmektedir. Ancak hafta sonunu ya da birkaç gününüzü burada geçirmek isterseniz farklı kategorilerde tesisler olup kış sezonu boyunca hizmet vermektedir. Kartepe otelleri hem zirvede pistlerin etrafından hem de kayak merkezi yolu üzerinde sıralanmaktadır. Bu oteller arasında her konaklama bütçesine göre bir tesis hizmet vermektedir. Kartepe otel fiyatları da kayak sezonunda gecelik 200TL'den başlamaktadır. Kartepe Kayak Merkezi'ne Ne Zaman Gidilir? Kartepe Kayak Merkezi kış sporları için oldukça ideal bir merkezdir. Kış sporları için de sezon aralığı burada biraz daha geç olmaktadır. Kar seviyesinin en ideal seviyeye ulaşması çoğu zaman aralık ayı sonlarını bulmaktadır. Sezon kapanışı da mart ayı ortalarına denk gelmektedir.


3 - Kartalkaya Kayak Merkezi

Kartalkaya Kayak Merkezi Nerede?: İstanbul'a yakınlığıyla Türkiye'nin en çok tercih edilen kayak merkezlerinden biridir. Kartalkaya Kayak Merkezi, Bolu'nun güneydoğusunda olup Köroğlu dağları üzerinde konumlanmaktadır Alp disiplinine sahip olan bölge, kayak için oldukça uygun kar yapısına ve pistlere sahiptir.
Kartalkaya Kayak Merkezi'ne Nasıl Gidilir?: Kayak merkezi; Bolu il merkezine 37 km, Ankara-İstanbul yoluna 27 km mesafededir. Bolu şehir merkezinden Kartalkaya Kayak Merkezi'ne yaklaşık olarak 45 dakikalık araç yolculuğuyla ulaşabilirsiniz. Özel araçlarınızla, servis araçlarıyla ya da kayak merkezine gidip gelen taksilerle de zirveye ulaşabilirsiniz.Kartalkaya Kayak Merkezi'ne Ne Zaman Gidilir?: Kartalkaya Kayak Merkezi hava durumu dikkate alındığında kar yağışının başladığı kasım ayının sonu aralık ayının başlarından itibaren mart ayının son günlerine kadar kayak yapmak için bu merkeze gelebilirsiniz. Kartalkaya kayak merkezinde kar boyu 3 hatta bazen yağışın yoğunluğuna göre 4 metreye bile yaklaştığı olmaktadır.

KAYA ULUDAG HOTEL 2.BÖLGE

11 Şubat-15 Şubat arası 4 gece 5 gündüz all inc. 5* hotel

Stansted-Sabiha Gökçen gidiş - dönüş kişi başı

£850 gbp


Tüm ayrıntılı bilgiler için T: +44 (0)208 661 1805      -     020 8661 1805                             
e- mail: [email protected] 


Diğer Bölgeler gelecek hafta…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.