Öne Çıkanlar Gallipoli Restoran Gallipoli angel Dilek Livaneli londra Atatürkçü Düşünce Derneği londra Türk markaları Londra Büyükelçisi Ertaş londra bayram Lig Şampiyonu Trabzonspor UK TTFF Discnow Cyprus Cyprus Premier Lig

Bu haber kez okundu.

PASION TURCA, CANSU DERE VE ATRESMEDIA’YA İSPANYA’DAN ANLAMLI ÖDÜL

İspanya'nın başkenti Madrid'de 2011'den bu yana faaliyet gösteren Türk-İspanyol Sanayi ve Ticaret Odası (CCHT), Türkiye ve İspanya arasındaki ticari, kültürel ve sosyal bağları son dönemlerde kuvvetlendiren kültür ve sanat dünyasının önemli isimlerini ödüllendirdi.Bu yıl altıncısı düzenlenecek törende, Türk oyuncu Cansu Dere'nin "Bireysel Başarı", Pasion Turca "Türk şirketi", Atresmedia da "İspanyol şirketi" kategorilerinde ödüle layık görüldü. 1 Aralık'ta Madrid'deki Four Seasons Otel'de gerçekleştirilecek ödül töreninde, Madrid ve İstanbul merkezli Pasion Turca şirketi "Türkiye ve İspanya arasında oluşturduğu kültür-sanat köprüsü " vesilesiyle ödüle layık görüldü.

2001 yılında Sinan Ufuk Nergis ve Vito Montaruli tarafından Madrid merkezli olarak kurulan ve İstanbul’da da bir ofisi bulunan Pasion Turca, ilk günden bu yana her iki ülkeden ve dünyadan ünlü sanatçıların uluslararası turlarını düzenleyerek İspanya ve Türkiye’de hayata geçirdiği projelerle iki ülke arasında kültürel köprüler kuruyor.

200'den fazla sanatçı ve yaklaşık 2500'den fazla etkinlik ve konser ile 20.yılını geride bırakan Pasion Turca; Paco de Lucia, Concha Buika, Mónica Molina, Montserrat Caballé, Miguel Poveda, Luz Casal gibi 100’den fazla İspanyol ve Latin sanatçıyı Türkiye’deki dinleyicileri ile İspanya Ulusal Balesi, Joaquín Cortés, Endülüs Flamenko Balesi, Antonio Najarro Topluluğu, María Pagés Topluluğu, Aida Gomez, Los Vivancos gibi 30’dan fazla Flamenko ve Dans Topluluğunu da izleyicileri ile buluşturmuştur.

Sezen Aksu, Mercan Dede, Galata Mevlevileri Dervişleri, Burhan Öçal gibi 20’den fazla Türk sanatçının konserini İspanya’da gerçekleştirerek Türk Kültürü ve Türk Müziğini de İspanya’da temsil eden Pasion Turca, 2006 – 2015 yılları arasında Türkiye Madrid Kültür ve Turizm Müşavirliğinin PR şirketi olarak, İspanya başta olmak üzere Portekiz ve İspanyolca konuşulan ülkelerde Türkiye’nin tanıtımını gerçekleştirmiştir.

Pasion Turca kurucu ortağı Sinan Ufuk Nergis ödülün önemine dikkat çekerek, “Ülkeler arasındaki kültürel ve ekonomik ilişkilerin artırılmasında uluslararası kültür sanat faaliyetlerinin birleştirici bir rol oynadığını ve Pasion Turca olarak 20 yıldır her iki ülke arasında ve dünyada yaptıkları çalışmaların ödüllendirilmesinin gurur verici” olduğunu belirtti.

Pasion Turca, Türkiye'nin kültürü, turizmi ve gastronomisiyle tanıtılmasına katkı sağlarken, Ana Belen, Paloma San Basilio, Rosario, Marta Sanchez, Lolita, Malu, Chenoa, David Busdamente gibi 50’den fazla İspanya’nın değerli sanatçısınıTürkiye’de ağırlayarak yaptıkları özel kapak çekimleri ve röportajlarla Türkiye’nin turistik güzelliklerini dünyadaki okuyucularla buluşturmuştur. Pasion Turca ayrıca Pasión Records markası ile çok sayıda Türk ve uluslararası sanatçının albümünü yayınlamıştır.

Türk-İspanyol Sanayi ve Ticaret Odası (CCHT), Türkiye ve İspanya arasında ekonomik, ticari ve kültürel iş birliğinin teşvik edilip artırılması için faaliyetler yürütüyor.

Pasion Turca hakkında daha fazla bilgi, görsel ve röportaj istekleri için; Pasion Turca PR Manager – Hakan Akoğlu - [email protected] - 0533 499 41 49 - 0212 2744348

Ödül Töreni
Bu sene altıncısı düzenlenecek olan Türk-İspanyol Sanayi ve Ticaret Odası Ödül Töreni, 1 Aralık saat 19:00'da Four Seasons Otelinde Madrid'de gerçekleşecektir.
Merkezi Madrid´de bulunan Türk-İspanyol Resmi Sanayi ve Ticaret Odası (Oda), İspanya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin ekonomik, ticari, sosyal ve kültürel alanlarda geliştirilmesine ve güçlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla 2011yılında kurulmuştur.
Oda, kuruluş amaçları doğrultusunda, 2015 yılından bu yana Türkiye ve İspanya arasındaki ilişkilere faaliyetleriyle katkı sağlayan kişi, kurum ve kuruluşlara ödüller vererek iki ülke arasındaki ilişkileri pekiştirmeyi hedeflemektedir. Bu sene altıncısı düzenlenecek olan ödül törenine İspanyol ve Türk üst düzey devlet temsilcilerinin yanı sıra, iş ve sanat camiasından seçkin davetlilerin katılması beklenmektedir. Ödül alanlara ödüllerinin Türkiye’nin İspanya Büyükelcisi Sn. Burak Akçapar ve törene katılan üst düzey yetkililer tarafından verilmesini takiben davetliler düzenlenen kokteyle katılacaktır.

2021 Yılı Ödülleri:
Üç ayrı kategoride iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulunan firma ve kişilere verilen ödülün bu sene jürinin oylarıyla İspanyol firma kategorisinde, yayınladığı Türk dizileriyle Türkiye'nin tanıtılmasına büyük katkı sağlayan, Atresmedia'ya; Türk firma kategorisinde, 20 yıldan bu yana kültürel alanda düzenlediği faaliyetleriyle iki ülke arasında kültür köprüsü kuran Pasión Turca'ya; bireysel başarı kategorisinde de, oynadığı dizilerle İspanya'da büyük beğeni kazanan, Cansu Dere'ye verilmesi kararlaştırılmıştır.

İspanyol Firma Kategorisinde: Atresmedia
Antena 3, La Sexta, Onda Cero, Europa FM gibi en önemli televizyon ve radyo kuruluşlarını bünyesinde toplayan Atresmedia, 2018 yılında ilk Türk dizisini, Fatmagül, yayınlayarak Türk dizilerinin İspanya'ya girmesinde öncülük etmiştir. Fatmagül dizisinin oynadığı tarihte izlenme rekorları kırarak büyük bir başarıya imza atmasının ardından Anne, Kadın, Kızım, Bir Zamanlar Çukurova, Masumlar Apartmanı ve Sadakatsiz gibi birçok güncel Türk dizisini primetime’da izleyiciyle buluşturmaya devam etmektedir.

Türk Firma Kategorisinde: Pasión Turca
Pasion Turca, 2001 yılında Sinan Ufuk Nergis ve Vito Montaruli tarafından Madrid merkezli olarak kurulan ve İstanbul’da da bir ofisi bulunan sanatsal temsil, kültürel üretim ve tanıtım ajansıdır. Faaliyetlerine başladığı günden bu yana her iki ülkeden ve dünyadan ünlü sanatçıların uluslararası turlarını düzenleyerek İspanya ve Türkiye’de hayata geçirdiği projelerle iki ülke arasında kültürel köprüler kurmaktadır. 200'den fazla sanatçı ve yaklaşık 2500'den fazla etkinlik ve konser ile 20.yılını geride bırakan Pasion Turca; Paco de Lucia, Concha Buika, Mónica Molina, Montserrat Caballé, Miguel Poveda, Luz Casal gibi 100’den fazla İspanyol ve Latin sanatçıyı Türkiye’deki dinleyicileri ile İspanya Ulusal Balesi, Joaquín Cortés, Endülüs Flamenko Balesi, Antonio Najarro Topluluğu, María Pagés Topluluğu, Aida Gomez, Los Vivancos gibi 30’dan fazla Flamenko ve Dans Topluluğunu da izleyicileri ile buluşturmuştur. Sezen Aksu, Mercan Dede, Galata Mevlevileri Dervişleri, Burhan Öçal gibi 20’den fazla Türk sanatçının konserini İspanya’da gerçekleştirerek Türk Kültürü ve Türk Müziğini de İspanya’da temsil eden Pasion Turca, 2006 – 2015 yılları arasında Türkiye Madrid Kültür ve Turizm Müşavirliği adına, İspanya başta olmak üzere Portekiz ve İspanyolca konuşulan ülkelerde Türkiye’nin tanıtımını gerçekleştirmiştir. Pasion Turca, Türkiye'nin kültürü, turizmi ve gastronomisiyle tanıtılmasına katkı sağlarken, Ana Belen, Paloma San Basilio, Rosario, Marta Sanchez, Lolita, Malu, Chenoa, David Busdamente gibi 50’den fazla İspanya’nın değerli sanatçılarını Türkiye’de ağırlayarak yaptıkları özel kapak çekimleri ve röportajlarla Türkiye’nin turistik güzelliklerini dünyadaki okuyucularla buluşturmuştur. Pasion Turca ayrıca Pasión Records markası ile çok sayıda Türk ve uluslararası sanatçının albümünü yayınlamıştır.

Bireysel Başarı Kategorisinde: Sn. Cansu Dere

Türk-İspanyol Resmi Sanayi ve Ticaret Odası Hakkında
Türk-İspanyol Resmi Sanayi ve Ticaret Odası kurulduğu 2011 yılından bu yana, iki ülke arasında ekonomik, kültürel ve ticari alanlarda gerek gerçekleştirdiği seminerler ve etkinlikler gerekse hazırladığı sektörel raporlarla bir referans noktası haline gelmeyi başarmıştır. Günümüzde farklı sektör ve büyüklükte 110’u aşkın üyesi bulunan Oda’nın üye listesine ve yönetim kurulu hakkında bilgilere web sitemizden ulaşılabilir. (Www.camarahispano-turca.org)
Oda üyeliği beraberinde birçok avantaj ve özel indirimleri de barındırmaktadır. Üyelerimize mümkün olduğu ölçüde kişiye özel ve uzman görüşleri içeren raporlar aracılığıyla yardımcı olmanın yanı sıra, düzenlenen networking aktiviteleriyle üyelerimizin her iki pazara ilgi duyan kişi ve kurumlarla bir araya getirilmesi, seminerler aracılığıyla da en doğru şekilde bilgilendirilmeleri sağlanmaktadır. Ayrıca üye firmalarımızın faaliyetleri de düzenli yayınlanan Bültenlerimiz ve sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla her iki pazara ilgili duyan oldukça geniş bir kitleye duyurulmaktadır.

Türkiye-İspanya İlişkileri Hakkında
Türkiye ve İspanya arasındaki ikili ilişkilerin 150 yıldan fazla bir geçmişi vardır. İspanya, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğine destek veren ülkelerin başında gelmekte olup, iki ülke arasındaki karşılıklı anlayış ve iyi ilişkiler 17 Kasım 2021’de Ankara’da düzenlenen 7. Hükümetlerarası Zirve’de Devlet Başkanları seviyesinde de vurgulanmıştır.
Hükümetler arası iyi ilişkiler hem ticaret hem de ekonomik alanda da kendini göstermekte olup, aralarında BBVA, Mapfre, Roca, Saica, Gestamp ve Grupo Antolín gibi önemli İspanyol firmaların da yer aldığı, son 10 yıl içerisinde Türkiye’ye yapmış oldukları yatırım 10 milyar doları aşmış bulunmaktadır. İspanyol Dış Ticaret verilerine göre iki ülke arasındaki dış ticaret hacmi 2020 yılında 10.574 milyon Euro, 2021 yılının ilk 8 ayında da 8573 milyar Euro’ya ulaşmıştır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.