Öne Çıkanlar acun ılıcalı İstikbal avrupa İş Adamı Ferhat Akkaya Irak Türkmen Birliği İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Kayserispor Beşiktaş ABD Dışişleri Bakanlığı maç saat kaçta ingiltere

Bu haber kez okundu.

The Royal Ascot At Yarışları’na Türk Modacı Zeynep Kartal Damgasını Vurdu!

İngiltere’nin simgesi haline gelen 5 gün boyunca süren The Royal Ascot, tüm heyecanıyla bu yıl da İngiliz Kraliyet Ailesi’nin onuruna düzenleniyor. Kraliyet mensupları ve İngiliz aristokratların yer aldığı etkinlikte ise Türk moda tasarımcısı Zeynep Kartal, Moda Kurulu Başkanı olarak katılım göstererek tüm dikkatleri üzerine çekti. 
Her yıl birbirinden özgün şapkaların konuşulduğu The Royal Ascot’ta Türk modacı Kartal’ın hazırladığı özel ceket tasarımı, katılımcılar tarafından da övgü aldı. Lady Gaga, Jesse J ve Bebe Rexha gibi pek çok ünlü ismi giydiren Zeynep Kartal, geçtiğimiz aylarda görevine başlamıştı. İngiltere’de gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle ön plana çıkan Türk moda tasarımcısı, The Royal Ascot’un tarihine ilk Türk Moda Kurulu Başkanı olarak imzasını attı. 


Zeynep Kartal, The Royal Etkinliği ile ilgili olarak şunları ifade etti ‘’ 30 yılı geride bıraktığım moda kariyerimin en gururlu ve en özel anlarından birini yaşıyorum. İngiltere’nin 300 yıllık simgesi olan The Royal Ascot’a ilk Türk Moda Kurulu Başkanı olarak tanıklık etmek büyük bir mutluluk… Geçmiş dönemlerde Alexander McQueen ve Stella McCartney gibi isimlerin başkanlık yaptığı bu göreve getirilmenin ülkemiz adına da bu alanda güzel bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. İngiltere’de yaşayan Türk moda tasarımcılarımızın önümüzdeki yıllarda bu bayrağı mutlulukla devralacağına canı gönülden inanıyorum’’ . 


Katılımcıların şapkalarınında yarıştığı etkinlikte, pek çok ünlü isim Zeynep Kartal tercihi tasarımlarıyla da ilgi odağı oldu. Sürdürülebilirlik ve sanat başlıkları altında yayınlanan ünlü İngiliz dergisi Royal Ascot Style Guide ise ilk kez Türk bir isimle çekim yaparak, Zeynep Kartal’ı kapağına taşıyarak büyük bir ses getirmişti.   
Kartal yarışların ardında ülke çapında bulunan yetenekleri destekleyerek, The Royal Ascot giyim geleneklerinin sürdürülebilir olması için çalışmalarına tüm hızıyla devam edecek.  Bunun yanı sıra bir yıl süresince genç yeteneklerin hayallerine ortak olup, moda yönetimi, iletişimi ve markalaşma konularında eğitim ve atölye çalışmaları verecek.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.