Öne Çıkanlar twitter özellik Ercüment Balakoğlu öldü mü ingiltere tasarı Pedro Sanchez rapçi Ezhel kayıp yusuf kurban bayramı ne zaman reklam kurbanlık

Bu haber kez okundu.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti ile Kazakistan Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfı kardeşlik protokolü

AVRUPA AJANSI (AVA) ANTALYA-Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) ile Kazakistan Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfı arasında geçen salı günü sabahı kardeşlik protokolü imzalandı. AGC'nin Kaleiçi'ndeki idari binasında düzenlenen törende, AGC Başkanı İdris Taş ve Kazakistan Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfı Başkanı aynı zamanda Al Farabi Devlet Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde eğitmen olan  Naziya Bissenova Joyamergenkizi protokole imza attı. Törende Birleşik Krallık’tan Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti (ATGC) UK adına  Başkan Vatan Öz hazır bulundu. ÖZ aynı zamanda Kazakistan Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfı Başkan Yardımcılığı yapıyor. ile sivil toplum örgütlerinin katılımlarının teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Kazakistan Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfı Başkanı Naziya Bissenova Joyamergenkızı

Kazakistan Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfı Başkanı Naziya Bissenova Joyamergenkizi protokol imza töreninde şunları söyledi: " Kazakistan ile Türkiye arasıdna köprü olacak bu analşamayı Antalya'da yapmak ayrı gurur.  Antalya Gazeteciler Cemiyeti ile İdris Taş başkanlığında birçok projeye imza atmayı hedefliyoruz. Kazak gazetecilerin Türk gazetecilerle kaynaşması bilgi alışverişi yapmalarını önemsiyoruz. 

Taş, protokolün her iki tarafa da hayırlı olmasını diledi

Protokol ile AGC ve vakfa üye gazeteciler arasında sosyal, kültürel ve mesleki alanlarda ortak projeler geliştirmek, karşılıklı deneyim paylaşımı, her iki tarafın iş birliği süreçlerine yerel kurum ve kuruluşlar  Başkan Taş, kardeşlik protokolünün ardından yaptığı açıklamada, Antalya'nın Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi olduğunu ve bu nedenle kentte görev yapan gazetecilerin yurt dışı ilişkilerini geliştirmeyi istediklerini ifade etti.Kardeşlik protokolünün Antalya basına değer katacağına inandığını dile getiren Taş, "Türk dili konuşan ülkelerdeki gazetecilerle birliktelik kurmayı önemsiyoruz. Kentimizdeki gazetecilere yeni ufuklar açmaya çalışıyoruz. Protokol kapsamında karşılıklı yapacağımız ziyaretlerle hem mesleki çalışmalara imza atacağız hem de kentimizin daha fazla tanınmasına katkı sağlayacağız." dedi.

Vatan Öz şunları söyledi:

"Kazakistan Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfı Başkanı Sayın Naziya Bisenova  ile Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı  Sayın İdris Taş arasında bu sabah imzalanan “Kardeş Kuruluş” protokolünü Birleşik Krallık’tan Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti (ATGC) UK adına   destekliyorum. Vakıf ve cemiyetimizi tebrik eder başarılar dilerim. Bir sonraki protokolü Londra’da ve Almati’de gerçekleştirmek dilek ve temennileriyle" 

FOTO: (soldan) 
Kazakistan Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfı Başkanı Naziya Bissenova Joyamergenkizi, Antalya Gazeteciler Cemiyetini AGC Başkanı İdris Taş ve Birleşik Krallık’tan Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti (ATGC) UK  adına  Başkan Vatan Öz

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.