Öne Çıkanlar ingiltere Djokovic Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir MUSIAD Business Networking Millfield Theatre Mehmet Gözde Metin Yılmaz

Bu haber kez okundu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Hocalı Katliamı’nın yıldönümünde dünya rekoru kırdı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Hocalı katliamının yıldönümü nedeniyle  ülkede bulunan yabancı ve Türk gazetecilerle düzenlediği basın toplantısında dünya rekoru kırdı.Dünyanın dört bir yanından gelen yerli ve yabancı 100’e yakın gazetecinin katıldığı, 24 televizyon kanalının canlı yayınladığı basın toplantısında 4 saat gazetecilerin sorularını yanıtlayarak bir dünya rekoruna imza attı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenilerin gerçekleştirdiği Hocalı katliamının 29’uncu yıldönümü dolayısıyla Bakü’de bulunan yabancı ve Türk gazetecilerin sorularını cevapladı. Toplantıya aralarında Amerikalı, İngiliz, İranlı, İspanyol, Rus  100’e yakın gazeteci katıldı. 

SU BİLE İÇMEDİ 

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, gazetecilerin ard arda sorduğu soruları 4 dilde cevaplayarak dünya basınının takdirini de kazandı. 

24 televizyon kanalının canlı yayınladığı toplantıya su içmek için bile ara vermeyen Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İngilizce, Rusça, Azerbeycan Türkçesi ve Türkçe sorulan sorulara aynı dille ana dili gibi cevap verdi. Aliyev’in ayrıca Fransızca konuştuğu da ifade edildi.


Pandemi nedeniyle online yapılan basın konferansında İlham Aliyev, Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) organizasyonu ile Bakü'ye gelen yabancı gazetecilerin sorularını da içtenlikle yanıtladı.


KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Aliyev'in 4 saat ile bir dünya rekoruna imza attığını ifade ederek, ”Bu kadar sabırlı bir lider daha görmedim. Tüm sorulara samimiyetle cevap verdi. Azerbaycan halkı çok şanslı. Böyle donanımlı bir lider her ülkeye nasip olmaz” dedi. 


Londra merkezli gazeteci ve KGK Genel sekreter yardımcısı Aynur Tattersall ise dünyada liderlerin basınla buluşmalarının ortalama yarım saat ile 1 saat arasında sürdüğünü ifade ederek, “25 yıllık gazeteciyim dünyanın dört bir yanında basın toplantısı takip ettim. İlk defa bir dünya liderinin bu kadar uzun süre her soruyu kendi dilinde yanıtladığını gördüm. Ayrıca tüm bakanlar ana dili gibi İngilizce konuşuyor olması dünya basının takdirini kazandı” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.