Öne Çıkanlar londra avrupa SunExpress Avrupa Cumhuriyet Bayramı balosu Virgin Sport ingiltere Ece Dağıstan A. Dilek Aydın İngiltere Ruanda Canan Aktaş

Bu haber kez okundu.

4 YILDA TOPLAM 8 BİN 100 KAÇAK İŞÇİ ÇALIŞTIRMA CEZASI VERİLDİ

Kaçak göçmen çalıştırmanın cezası 20 bin sterline çıkarılıyor Hükümetin Britanya’da yaşayan kaçak göçmenlerin sayısını düşürmek ve sınırdışı işlemlerini kolaylaştırmaya yönelik yasal düzenleme girişimlerine her geçen gün bir yenisi ekleniyor. İşyerinde kaçak göçmen çalıştıran işverenlere verilen para cezasının 10 bin sterlinden 20 bin sterline çıkarılacağına dikkat çeken Kılıç & Kılıç Avukatlık Bürosu’nun deneyimli Göçmenlik Uzmanı Taçgül Kılıç, Home Office’in son dönemde kaçak göçmen çalıştıran işyerlerine yönelik baskınlarını artırdığını vurguladı. Hükümetin üzerinde çalıştığı yeni bir tasarıya göre kaçak göçmen çalıştıran işletmelere verilen para cezası yönetmeliğinde de önemli değişiklikler yapılacağını kaydeden Kılıç, kaçak işçi çalıştıran işverenlere verilen ancak çeşitli nedenlerle ödenmeyen para cezalarının tahsili için sivil mahkemelerin devreye sokulmak istendiğini kaydetti. Kılıç, kaçak işçi çalıştırdığı için para cezası alan ve bu para cezasını ödemeyen işverenlerin bu tasarıya göre hapis cezasıyla karşı karşıya kalabileceğini ifade etti.  

Mevcut sivil ceza yasasını sadeleştirip güçlendirmeyi hedeflediği ifade edilen yeni tasarının bu yılın sonunda Parlemento`ya gelmesinin beklendiğini kaydeden Kılıç, “Hükümet tasarının aynı zamanda insan ve emek sömürüsünün de önüne geçeceğini iddia etse de, düzenlemenin temel nedeni kaçak göçmenlerin sayısını düşürmek ve Britanya’da kalmalarını zorlaştırmaktır” dedi. 

4 YILDA TOPLAM 8 BİN 100 KAÇAK İŞÇİ ÇALIŞTIRMA CEZASI VERİLDİ 

Göçmenlik Uzmanı Taçgül Kılıç konuyla ilgili olarak şunları söyledi: 

“İşverenler halihazırda yürürlükte olan yasaya göre çalıştırdığı bir işçinin Britanya’da çalışma izni olup olmadığını sormak ve ilgili evraklarını kontrol etmekle yükümlüdür. 2008 yılında yürürlüğe giren bu yasaya göre kaçak işçi çalıştıran işyerleri çalıştırdığı her kaçak işçi için 10 bin sterline kadar para cezasına çarptırılabiliyordu. Ancak yeni tasarı bu para cezasını 20 bin sterline çıkramayı öngörüyor. Tasarının önümüzdeki aylarda göçmenlik yasasında yapılması düşünülen diğer değişikliklerle birlikte Parlemento’ya gelmesi bekleniyor. Tasarının yasallaşarak 2014 yılında yürürlüğe girmesi planlanıyor.”

2008 ile 2012 yılları arasında Britanya’da toplam 8 bin 100 kaçak işçi çalıştırma cezası verildiğine dikkat çeken Kılıç, bu periyot içerisinde işverenlere kesilen toplam ceza miktarının ise 57.5 milyon sterlini bulduğunu kaydetti. Ancak bu para cezalarının üçte birinden fazlasının çeşitli nedenlerle işverenlerden tahsil edilemediğine dikkat çeken Kılıç, bu yüzden hükümetin yeni tasarısında ödenmeyen para cezaları için kişilerin sivil mahkemelerde yargılanmasının önünü açmak istediğini dile getirdi.

KAÇAK İŞÇİ ÇALIŞTIRMAYA YÖNELİK YAPTIRIMLAR ARTACAK  

Kaçak göçmen işçi çalıştırılmasının önüne geçmek için Home Office’in önümüzdeki dönemde vergi dairesi, polis, belediyeler ve Job Centre gibi kuruluşlarla da ortak çalışmalar yürütmeye hazırlandığını dile getiren Kılıç, kaçak işçi çalıştırmaya yönelik yaptırımların 2014 yılınından itibare kendini çok daha ciddi şekilde hissetireceğini dile getirdi.Kaçak işçi çalıştırma kavramının sanıldığı gibi sadece kaçak göçmenleri kapsamadığını dile getiren Kılıç, yürürlükteki göçmenlik yasalarına göre bu ülkede çalışma izni olmayan herhangi bir kişiyi ücretli çalıştırmanın da, kimi istisnalar dışında, kaçak işçi çalıştırma suçuna dahil olduğunu belirtti. 

Britanya’da şayet çalışma izni yoksa Romanya ve Bulgaristan vatandaşlarını çalıştırmanın da suç olduğuna dikkat çeken Kılıç, “vize süresi dolmuş öğrenci çalıştırmak da kaçak işçi çalıştırma suçudur. Ayrıca öğrencilerin kendilerine izin verilen çalışma saatlerinin üzerinde çalıştırılmaması gerekiyor. Turist vizesiyle kalan bir kişiyi de işyerinizde çalıştıramazsınız. Çalıştıran işveren para cezasıyla karşı karşıya kalabilir” dedi.

Kılıç & Kılıç Avukatlık Bürosu başta Ankara Anlaşması başvuruları olmak üzere her türlü göçmenlik davasına bakıyor. Britanya’da iş kurarak çalışma izni almak isteyenler daha geniş bilgi almak için deneyimli Göçmenlik Uzmanı Taçgül Kılıç’a 078 5211 7730 ya da 0207 275 8555 numaralı telefonlardan ulaşılabilirler.

Firmanın adresi: 1st & 2nd Floor, 121 Stoke Newington Road, London, N16 8BT      

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.