Öne Çıkanlar Pandemiye Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Dr. Ali Tekin Atalar

Bu haber kez okundu.

BTKD'nin konuğu olan Ayşe Erbulak'dan  Londra'da kahkaha tufanı

Dernek Başkanı Maviş Fuchs, çağdaş Türk kadınını temsil eden Ayşe Erbulak’I ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Ünlü yazar ve sanatçı Altan Erbulak’ın kızı olan Ayşe Erbulak’ın sunumunu KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı ve eşi İhsan Tuncalı, İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanı Aysın Yılmaz da izledi. Erbulak daha sonra kitaplarını imzaladı

 

Mihrişah Safa

LONDRA’daki etkin sivil toplum kurumlarından Britanya Türk Kadınları Derneğinin konuğu olarak başkente gelen ünlü sanatçı Ayşe Erbulak, stand-up gösterisiyle izleyenleri hem güldürdü, hem de düşündürdü.

BTKD’nin, Holborn’daki Kingsway Hall Hotel’de düzenlediği etkinliğe aralarında KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı ve eşi İhsan Tuncalı, İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanı Aysın Yılmaz’ın da bulunduğu 100’e yakın konuk katıldı. BTKD Başkanı Maviş Fuchs, yöneticileri Çiler Abualsaud, Funda Aksanoğlu, İrem Goulding, Burcu Köstem’in davetlileri karşıladığı etkinlikte, Türkiye’Nin tek kadın stand-up’çısı Ayşe Erbulak, 1,5 saatlik bir gösteri sundu.Kendi yazıp, yönettiği “ Gösteri ve Yorum” adlı eserinde, Ayşe Erbulak, kadın ve kadın dünyasına ait herşeyi renkli sunumu ile anlattı. 

BTKD Başkanı Maviş Fuchs, konuklara hoşgeldin diyerek, Derneğin çağdaş Türk kadını ve çok yönlü sanatçı Ayşe Erbulak’ı ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti,   kendilerini sanatçı ile buluşturan Saadet Türkmen ve tüm gelenlere verdikleri destek için teşekkür etti. Fuchs, etkinlik gelirinin Londra’daki Türk Dili ve kültürü okullarına bağışlanacağını söyledi.

Türkiye’nin yetiştirdiği değerli tiyatrocu, yazar, karikatür üstadı Altan Erbulak’In kızı olan Ayşe Erbulak, gösterisine adları ikisinin de Altan olan anne-babasının öyküsünü anlatarak başladı. Anne babasının nikah şahitlerini de Altan isimli arkadaşlarından seçtiğini söyleyen Erbulak, kendi adının da Altan olduğunu daha sonra Ayşe ismini kullanmaya başladığını anlattı. Büyürken adından dolayı çok şeyler yaşadığını söyleyen ünlü stand-up’çı, Survivor yarışma programının favorilerinden oğlu Dağhan’dan da bahsetti. Emre Kınay tiyatrosunda rol aldığını, asıl işinin tiyatro oyunculuğu olduğunu belirten sanatçı, “ Stand-up yapmaya karar verdiğimde bizim stand up’cılara baktım.. Kısa boylu, göbekli , çirkin adamlar. Ama yanlarında uzun boylu güzel hanımlar, top modeller, güzellik kraliçeleri  var. Ben de stand-up yapar, bana da best model’ler, güzellik kralları gelir dedim. Bana da (Özden Özgündel’i göstererek) bu geldi. “ dedi.

Hayatından kesitleri mizahi dille, değişik kıyafetler giyerek anlatan sanatçı, bir süre ünlü doktor Haydar Dümen’nin kiracısı olarak yaşadığını, buradaki Kıbrıslı Türk dostlarından söz ederek, ilginç anılarını paylaştı. Uzun yıllar yaşadığı Norveç’deki deneyim ve anılarını da mizahi şekilde anlatan Ayşe Erbulak, seyircilerle devamlı diyaloğa girdi ve onları da oyunun bir parçası haline getirdi. Sözü “alternatif tiyatroya” da getiren Ayşe Erbulak, izleyicilerden bir kadın ve bir bey gönüllü istedi. Dernek Yönetim Kurulu üyelerinden İrem Goulding ile konuklar arasında bulunan Ömer Zengin sahneye gelerek, Erbulak’a yardımcı oldular .. İzleyicilerin kahkahalarla güldüğünü gören Ayşe Erbulak, BTKD’nin üye ve dostlarından çok olumlu etkilendiğini belirterek, programına alkışlar ve kahkahalar arasında son verdi.

Program sonrası sanatçı  kitaplarını konuklar için imzaladı. Konuklar, Erbulak’ı kutlayarak, programı çok beğendiklerini ifade ettiler. İlk defa Londra’da bir program sunan Ayşe Erbulak da BTKD’nin daveti nedeniyle Londra’da bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.