Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Almula Merter

Bu haber kez okundu.

Help to Buy planı kapsamında ev sahibi olmak isteyenlere yol haritası

Hükümetin yüksek depozit miktarından dolayı ev almakta zorlananlara destek olmak amacıyla başlattığı ‘Help to Buy’ planı kapsamında ev sahibi olmak isteyenlere önemli kolaylıklar sağladığını belirtti Hükümetin yüksek depozit miktarından dolayı ev almakta zorlananlara destek olmak amacıyla başlattığı ‘Help to Buy’ planı kapsamında ev sahibi olmak isteyenlere önemli kolaylıklar sağladığını belirten Kılıç & Kılıç Avukatlık Bürosu’nun deneyimli ev ve işyeri alım-satım avukatı Filiz Er yüzde 5 depozit ile herkesin artık ev sahibi olabileceğini vurguladı.

‘Help to Buy’ planı kapsamında ev sahibi olmak isteyenlerin değeri 600 bin sterline kadar olan bir evin sadece yüzde 5’lik depozitini karşılayarak satın alabileceklerine dikkat çeken Er, planla ilgili olarak şu bilgileri verdi:

“Bu planın ilk aşaması bu yılın Nisan ayında başladı. Planın birinci aşamasına göre ilk kez ev sahibi olacaklar ile evinden taşınmak isteyenler yeni inşaa edilmiş evlerden birini satın almak istediklerinde hükümet satın alacakları evin yüzde 20’lik depozitini karşılıyordu. Hükümet bankalara bu depozit miktarını garanti olarak vererek ev alacak kişiye, üç yıl faizsiz olmak üzere, bir tür borç vermiş oluyordu. Yani yeni yapılmış bir ev ya da flat aldığınızda bankaya yatırdığınız depozitin sadece yüzde 5’ni siz karşılıyordunuz, geri kalan yüzde 20’lik depozit miktarını hükümet karşılıyordu. Satın alınan evin değerinin yüzde 75’i ise bankadan mortgage olarak alınıyordu. Planın ilk aşaması daha çok inşaat sektörünü desteklemeyi amaçladığı için sadece yeni yapılmış evleri kapsıyordu.” 

Nisan ayından bu yana uygulanmaktaki plan sayesinde aylık mortgage ödeyebilecek gelire sahip olup da ellerinde ev almak için yeteli depozit olmayan birçok kişinin ev sahibi olduğunu ve bunun inşaat sektürünü ciddi şekilde canlandırdığını ifade eden Filiz Er, planın ikinci aşamasının ise bir bütün olarak ev piyasasını canlandırmayı hedeflediğini ve bu haftadan itibaren yürürlüğe gireceğini dile getirdi. 

PLAN ESKİ EVLERİ DE KAPSAYACAK

Hükümetin, planın ikinci aşamasını 2014 yılının Ocak ayında uygulamaya başlamasının beklendiğini ancak planın üç ay erkene alındığını hatırlatan Er, konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:

“Planın ikinci aşaması ilkinden bazı önemli farklılıklar taşıyor. İlki sadece yeni inşaa edilmiş evleri kapsıyordu. Ancak planın ikinci aşamasına göre eski evleri satın alanlar da hükümetin sağladığı deposit garantisinden yararlanabilecek. Ev alacak olan bir kişinin alacağı evin depozitinin yüzde 15’i hükümet tarafından mortgage veren bankaya garanti olarak veriliyor. Depozitin kalan yüzde 5’lik kısmını ise ev alacak kişi karşılayacak. Hükümetin sağladığı devlet garantisi bankaların mortgage vermesini teşvik etmeyi amaçlıyor. Çünkü plana göre bir kişi satın aldığı evin aylık mortgage ödemelerini karşılayamazsa ve evine el konulursa banka ev alıcısının ödediği yüzde 5’lik depozitin yanı sıra hükümetin sağladığı yüzde 15’lik depozite de el koyabilecek. Plan kredi veren bankalara bir tür devlet güvencesi sağlarken, küçük depoziti olan ev alıcılarına da önemli avantajlar sağlıyor.”

Şu ana kadar Royal Bank of Scotland, NatWest ve Halifax gibi üç büyük bankanın ‘Help to Buy’ planı kapsamında mortgage vereceğini duyurduğunu kaydeden Avukat Filiz Er, ev almak isteyip de yeterli depoziti olmayan Türkiyeli topluma mensup kişilerin de bu önemli fırsattan yararlanmasının önemine dikkat çekti.

EV FİYATLARINDA YÜKSELMEYE NEDEN OLABİLİR

Uygulamanın eski evleri de kapsamasıyla önümüzdeki dönemde özellikle Londra’da ev fiyatlarında ciddi bir yükselmeye neden olabileceğine de değinen Er, ‘Help to Buy’ planı kapsamında ev almayı düşünenlerin ellerini çabuk tutmaları gerektiği konusunda da uyardı. 

Kılıç & Kılıç Avukatlık Bürosu olarak her türlü iş ve ev alım-satım işlemlerini profesyonel bir anlayış ve yüksek hizmet kalitesiyle yaptıklarını ifade eden Er, bu konuda kendilerine başvuran müvekkileri detaylı şekilde bilgilendirdiklerini kaydetti.    

Deneyimli ev ve işyeri alım-satımı Avukatı Filiz Er, ev ve işyeri alım-satımı alanında kendilerine başvurmak isteyenlere her türlü kolaylığı sağladıklarını dile getirerek, her türlü ev ve işyeri alım-satımı konusunda bilgi almak isteyenlerin 020 7275 8555 numaralı telefonu arayabileceklerini kaydetti. 

Kılıç & Kılıç Avukatlık firması 1st & 2nd Floor, 121 Stoke Newington Road, London, N16 8BT adresinde hizmet veriyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.