Öne Çıkanlar londra avrupa SunExpress Avrupa Cumhuriyet Bayramı balosu Virgin Sport ingiltere Ece Dağıstan A. Dilek Aydın İngiltere Ruanda Canan Aktaş

Bu haber kez okundu.

Türkiye ekonomisinin küresel işbirlikleri için sunduğu fırsatlar

ALPASLAN DÜVEN/LONDRA-DEİK/Türk-İngiliz İş Konseyi tarafından 26 -27 Kasım 2013 tarihinde Londra’da düzenlenen “Grow with Turkey” Konferansı, İki ülkenin iş, siyaset ve akademi çevrelerinden karar vericileri ve kanaat önderlerini ikinci kez bir araya getirdi. Akbank, Vodafone, Beko ve Doğuş’un ana sponsorluğunda yapılan konferansta, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerde gelinen son durum ve potansiyel fırsatlar değerlendirildi ve mevcut işbirliğinin daha da geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alındı. 

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesinde faaliyet gösteren Türk-İngiliz İş Konseyi tarafından Türkiye ile İngiltere arasındaki ikili ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen konferansta, iki ülke hükümetleri ve iş dünyası en üst düzeyde temsil edildi.

Konferansın açılış konuşmaları Türk-İngiliz İş Konseyi Eşbaşkanları Suzan Sabancı Dinçer ve Sir Julian Horn-Smith tarafından yapıldı.

Konferans'ın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin hızlı büyüyen bir ekonomi olduğuna dikkat çeken Türk-İngiliz İş Konseyi Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, "Türkiye iyimserlikle dolup-taşan, fırsatlarla dolu bir ülkedir" dedi ve ekledi:

" Benim yaşadığım süre içinde bile Türkiye'de büyük bir dönüşüm gerçekleşti. Bir zamanların tarım toplumu, şimdi büyük bir ağırlıkla kentleşmiş durumda. Türkiye'deki dramatik değişimlerin bir bölümü geçen 10 yıllık süre içinde gerçekleşti. Duran-kalkan bir ekonomiydik. Şimdi sürekli ilerleyen bir ekonomiyiz. Elbette zorluklarımız var. Bazı zorluklarımız Euro bölgesindeki oynaklıktan kaynaklanıyor, diğerleri de ABD ekonomisinin toparlanmasıyla ilgili. Ancak bunlar sadece yoldaki hız kesicilerdir ve bugüne kadar çoğunun üstesinden gelmiş durumdayız. 90'ların ortalarında içe dönük bir ekonomiden, küresel piyasalarla entegre  olan bir ekonomiye dönüştük. Avrupa Birliği ile Gümrük Birliği, bizi dünyanın en gelişmiş üreticileriyle fiyat ve kalite bakımından rekabet edebilir duruma gelmeye zorladı.”

Türkiye'ye ve geleceğine güvenenlerin,  Türkiye'ye yatırım yapanların, uzun süredir Türkiye ile birlikte büyüdüklerinin altını çizen Suzan Sabancı Dinçer, küresel yatırımcılara şu çağrıyı yaptı:

"Bugünün Türkiyesi, 90 yıllık tarihinin herhangi bir zamanından daha çok geleceğinden, kendinden emindir. Bugünkü toplantının adını 'Türkiye ile birlikte büyüyün' koyduk. Bu mükemmel bir başlık. Türkiye, dostlarına geleceğini paylaşma şansını veriyor. Türkiye büyürken siz de büyüyün. Türkiye başarırken, siz de başarın."

Konferans sırasında, "Istanbul Finance Center" (İstanbul Finans Merkezi), "Diversifying and Securing Turkey's Energy Mix" (Türkiye'nin Enerji Kaynaklarını Çeşitlendirmek ve Güvence  Altına Almak), "Innovation with ICT" (Bilişim ve İletişim Teknolojileri ile Yenilikçilik) ve Mega Projects And Infrastructure - Turkey" (Türkiye - Mega Projeler ve Altyapı) başlıklarıyla paneller düzenlendi.

HSBC’nin  (İstanbul) sponsorluğunu üstlendiği "Istanbul Finance Center" (İstanbul Finans Merkezi) başlıklı Panel'de, İstanbul'un sahip olduğu büyük potansiyel üzerinde duruldu.

Açılış konuşmasını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Hasan Murat Mercan’ın yaptığı ve sponsorluğunu BP’nin üstlendiği "Diversifying and Securing Turkey's Energy Mix" (Türkiye'nin Enerji Kaynaklarını Çeşitlendirmek ve Güvence Altına Almak) Paneli'nin panelistleri de dünyanın en önemli enerji kavşağında bulunan Türkiye'nin, küresel enerji yollarındaki artan rolüne dikkat çektiler.

Türkiye'deki yeni teşvik sistemi ve bölgesel teşviklerin konuşulduğu "Innovation with ICT" (Bilişim ve İletişim Teknolojileri ile Yenilikçilik) Paneli'nde, özellikle küçük ve orta boy işletmeler için sağlanan özel desteklere dikkat çekildi. Panelin sponsoru HUAWEI idi.

Akfen’in sponsorluğunu üstlendiği Mega Projects And Infrastructure - Turkey" (Türkiye - Mega Projeler ve Altyapı) başlıklı Panel'de ise, Türkiye'nin Kanal İstanbul, İstanbul Üçüncü Havalimanı gibi dev projeleri ve bu projelerin sunduğu büyük finansman fırsatları ele alındı.

Accenture sponsorluğunda yapılan “Grow with Women” Paneline katılan alanında önde gelen kadın panelistler, kadınların iş dünyasındaki önemine ve daha çok kadın yönetici gereksinimine dikkat çektiler.

Macroeconomic Overview panelinin sponsorlarları  Citibank ve Goldman Socs, öğle yemeği sponsoru ise  RBS idi.

Londra’da Bilişim-İnşaat ve Mimarlık-Otomotiv sektörlerinde UKTI işbirliğiyle ve ISPAT desteğiyle gerçekleştirilen “Türkiye-İngiltere KOBİ Buluşması”nda ise, iki ülkeden KOBİ'ler karşılıklı ticaret ve yatırım konularında ikili görüşme gerçekleştirdiler, 3. pazarlara yönelik ortak girişim imkanlarını görüştüler.

Londra Büyükelçiliği rezidansında bir resepsiyon

Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz, DEİK/Türk-İngiliz İş Konseyi tarafından 26 – 27 Kasım 2013 tarihinde Londra’da düzenlenen “Türkiye ile büyüyün-Grow with Turkey” Konferansı'na katılmak üzere Londra'da bulunan Türk-İngiliz İş Konseyi Eşbaşkanı Suzan sabancı Dinçer ve diğer katılımcılar onuruna dün akşam Londra Büyükelçiliği rezidansında bir resepsiyon verdi. 

Türk ve İngiliz işadamlarından oluşan davetlilerin katıldığı resepsiyonda konuşan Büyükelçi Çeviköz, Türkiye-İngiltere arasındaki işbirliğinin öneminden söz etti.  

Türk-İngiliz İş Konseyi Eşbaşkanı Suzan sabancı Dinçer, iki ülke ilişkilerine ve DEİK'e katkılarından dolayı Büyükelçi Çeviköz'e bir plaket verdi.

 

DEİK/Türk-İngiliz İş Konseyi tarafından 26 -27 Kasım 2013 tarihinde Londra’da düzenlenen “Grow with Turkey” Konferansı sonrasında Londra Büyükelçisi Ahmet Ünal Çeviköz, elçilik rezidansında bir resepsiyon verdiTürk-İngiliz İş Konseyi Eşbaşkanı Suzan sabancı Dinçer, iki ülke ilişkilerine ve DEİK'e katkılarından dolayı Büyükelçi Çeviköz'e bir plaket verdi. 

 

DEİK / Türk-İngiliz İş Konseyi Hakkında

Türk-İngiliz İş Konseyi, DEİK bünyesinde 20 yılı aşkın süredir iki ülke arasında ekonomik ve ticari ilişkilerin gelişmesi yönünde faaliyetlerini başarıyla sürdürüyor. Finans, bilişim ve telekomünikasyon, altyapı yatırım ve hizmetleri, gayrimenkul, sağlık turizmi, havacılık ve savunma sanayi ile inşaat-taahhüt alanında 3. pazarlarda işbirliğinin geliştirilmesi İş Konseyi’nin öncelikli hedefleri arasında yer alıyor. 

Grow with Turkey” Konferansı'nın birincisi, 31 Mart 2011 tarihinde 400’e yakın İngiliz ve Türk iş dünyası temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirilmişti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.