Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Balkan Ninnisi Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab George Floyd Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu İbrahim Doğuş

Bu haber kez okundu.

Canan Karatay'a büyük şok, meslekten men edildi

Prof. Dr. Canan Karatay, yaklaşık 3 yıl önce “Gebelikte şeker yüklemesi testi bebeği zehirliyor” açıklamasında bulundu. Karatay’ın bu sözlerden sonra harekete geçen Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği, Ocak 2015'te Canan Karatay'ı İstanbul Tabip Odası'na şikayet etti. Yapılan soruşturma sonunda Karatay'ın “15 gün meslekten alıkoyma” cezasıyla cezalandırılmasına karar verildi. Karatay bu karara itiraz etti ancak bir sonuç elde edemedi.
İSTİNAF YOLUNA BAŞVURDU
Karatay, bunun üzerine kararının iptali istemiyle ağustos 2016'da Ankara 12. İdare Mahkemesi'ne iptal davası açtı ancak mahkeme disiplin işleminin iptali istemli davanın reddine karar verip “Disiplin cezası yerindedir” dedi. Karatay'ın avukatı bu kez de yerel mahkeme kararının iptali için Ankara Bölge İdare Mahkemesi 12. İdari Dava Dairesi'nde istinaf yoluna başvurdu ancak buradan da istediği sonuç çıkmadı.
DANIŞTAY ONADI
Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez Bölge İdare Mahkemesi'nin kararını 19 Mart'ta temyize götürdü. Ancak Karatay'ın bu girişimi de sonuç vermedi. Son olarak Danıştay 8. Ceza Dairesi, Karatay’a verilen 15 gün süreyle meslekten men cezasını onadı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.