Öne Çıkanlar ingiltere londra kktc avrupa türkiye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gazete İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Avrupa Birliği Kumar Bağımlılığı Tedavisi

Bu haber kez okundu.

İngiltere'de 50 yaş üzerine 3. doz takviye aşı yapılacak ! Aşı pasaportu uygulaması başlıyor


50 yaş üzerine 3. doz. Zahawi ayrıca hükümetin, tüm 50 yaş üzeri kişiler de dahil olmak üzere risk altındaki gruplara üçüncü doz takviye aşısına da bu ay içinde onay verilebileceğini söyledi.
Bakan Yardımcısı, İngiltere baş sağlık danışmanının önermesi halinde, 12-15 yaşındaki çocuklara da aşı yapılmasının "kesinlikle doğru olacağını" ifade etti.İngiltere'de hükümete aşılama konusunda tavsiyelerde bulunan uzmanlardan oluşan Aşılama ve Bağışıklık Komitesi (JCVI), 12-15 yaş arası "sağlıklı çocukların" aşılamaya dahil edilmemesi yönünde tavsiye vermişti.


JCVI ayrıca 30 milyondan fazla insana üçüncü takviye doz tavsiyesinde bulundu.


İngiltere'de 5 Eylül'de 37 bini aşkın yeni vaka tespit edildi, 68 kişi hayatını kaybetti. Son bir haftadaki toplam vaka sayısı 249 bini geçti, can kaybı ise 792 oldu.
Birinci doz aşı olanların sayısı 48 milyonu, ikinci doz aşı sayısı ise 43 milyonu aştı. 16 yaş üzeri nüfusun yüzde 88,8'i ilk doz aşıyı, yüzde 79,8'i ise ikinci doz aşıyı olmuş durumda.

'Sektöre zarar verir'


Zahawi, aşı sertifikası uygulamasına, geçen ay açılan stadyumlarda Premier Lig futbol kulüplerinin taraftarlardan aşı olduklarına dair belge istemesi uygulamasını örnek gösterdi.
Ancak sadece az sayıdaki kulüp, stadyuma girişte zorunlu şart olarak Covid-19 kontrolleri yaptı.Gece kulüpleri derneği, aşı pasaportu uygulamasının "sektöre zarar vereceği" ve birçok davaya konu olabileceği uyarısında bulundu.Bazı Muhafazakar Parti milletvekilleri ile Liberal Demokrat Parti lideri de aşı kartını "ayrımcılık yaratan, uygulanamaz ve pahalı" bir uygulama olarak niteledi.
İskoçya da gece kulüpleri ve birçok kitlesel etkinlikler için aşı sertifikası uygulamasına bu ay başlanacağını duyurmuştu. Galler bu yönde planlarının olmadığını belirtirken, Kuzey İrlanda henüz açıklama yapmadı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.