Öne Çıkanlar Pandemiye Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri ULEZ

Bu haber kez okundu.

İngiltere Türk Toplumu'nda Koronavirüs ölüm sayısı açıklandı

Avrupa Ajansı (AVA) Londra- Birleşik Krallık'ta yaşayan Türk Toplumuna yönelik Koronavirüs kaynaklı ölüm sayısı açıklandı. Avrupa Ajansı ve Avrupa Gazetesi'nin dipolamatik kaynaklardan onaylatarak elde ettiği bilgilerie göre;  Birleşik Krallık'ta Koronavirüs kaynaklı Türklerin ölüm sayısı 80. Bu 80 ölüm rakamına Kıbrıslı Türkler dahil değil. Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği'nden doğrulatılan bu 80 sayısının yarın artması bekleniyor. Öte yandan İngiltere'de tüm zamanların rekoru kırıldı. Kovid-19 nedeniyle son 24 saatte ölenlerde rekor sayıya ulaşıldı. İngiltere'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle son 24 saatte 1564 kişi hayatını kaybetti.

Osman Halil, Kovid-19'dan Londra'da Homerton Hastanesi'nde vefat etti.  

İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu açıklaması 


İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu -TTFF Liglerine uzun yıllar emek vermiş, Londra'da Yavruvatan, İskele ve Güzelyurt takımlarımızda da başkanlık yapmış olan Osman Hali, Kovid-19'dan Homerton Hastahanesi'nde vefat etmiştir. Tüm camiamız adına ailesine başsağlığı geride kalanlara sabırlar dileriz" 

Birleşik Krallık'ta Koronavirüs kaynaklı Türklerin toplam ölüm sayısı resmi makamlarca 80 olarak açıklanırken Kıbrıslı Türklerin sayısı resmi olmayan rakamlara göre 235 olarak açıklandı. Birleşik Krallık'ta  toplamda 315 Türk'ün ölüm sayısına ulaşıldı. 

Avrupa'da en çok koronavirüs ölümü olan ülke İngiltere oldu. 2.Dünya savaşında İngiltere'de görülen günlük ölüm sayıları bugünkü rakam ile geçildi. 

İngiltere'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle son 24 saatte 1564 kişi hayatını kaybetti.

İngiltere'de, 47 bin 525 yeni vaka tespit edildi. İngiltere'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle son 24 saatte 1564 kişi hayatını kaybetti.İngiltere Sağlık Bakanlığının açıkladığı verilere göre, son 24 saatteki 47 bin 525 yeni tespitle Kovid-19 vaka sayısı 3 milyon 211 bin 576'ya yükseldi.Son 24 saatte 1564 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle can kaybı sayısı 84 bin 767'ye çıktı.Bir günde 584 bin 760 test yapılırken, test sayısı mükerrerler dahil 58 milyon 891 bin 289 oldu.

BİRLEŞİK KRALLIK'TAKİ KIBRISLI TÜRKLERDE KORONAVİRÜS ÖLÜM SAYILARI


 
İngiltere’de yaşayan ve koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Kıbrıslı Türklerin toplam sayısı ile resmi açıklama yapılmadı. KKTC Londra Temsilciliği ve KKTC Dışişleri Bakanlığı henüğz resmi bir açıklama yapmadı ancak İngiltere'deki Kıbrıs Türk Gençlik ve Aile Birliği Başkanı Nafiya Horozoğlu kişisel edinimlerinden yola çıkarak bir rakam açıkladı.  Horozoğlu'nun açıklaması şöyle:

"12 Ocak itibariyle, İngiltere’de yaşayan ve koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Kıbrıslı Türklerin toplam sayısının 235". 

İngiltere'deki Kıbrıs Türk Gençlik ve Aile Birliği Başkanı Nafiya Horozoğlu, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında, 8 Ocak Cuma gününden bugüne 40 Kıbrıslı Türk'ün daha Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu. 11 Ocak’ta, bir günde 16 Kıbrıslı Türk'ün kovid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini ifade eden Horozoğlu, “bu rakam, ‘en yüksek günlük can kaybı olarak kayıtlara geçti” ifadelerini kullandı.12 Ocak itibariyle, İngiltere’de yaşayan ve virüs nedeniyle hayatını kaybeden Kıbrıslı Türklerin toplam sayısının 235’e yükseldiğini ifade eden Horozoğlu, özellikle Londra dışında, hayatını kaybeden başka Kıbrıslı Türkler de olduğunu belirtti. Öte yandan 100’ün üzerinde Kıbrıslı Türkün ise yoğun bakımda hayat mücadelesi verdiğini ifade eden Horozoğlu, “İngiltere’deki hastane kapasiteler hastalara yetmiyor, morglar doldu, cenaze işlemlerinde ciddi bir aksama söz konusu” uyarısında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.