Öne Çıkanlar acun ılıcalı İstikbal avrupa İş Adamı Ferhat Akkaya Irak Türkmen Birliği İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Kayserispor Beşiktaş ABD Dışişleri Bakanlığı maç saat kaçta ingiltere

Bu haber kez okundu.

Londra'nın atık sularında Çocuk felci virüsü örnekleri ! Londra'da çocuk felci virüsü son durum

İnsanlarda felce yol açabilen virüsün yayılmasını engellemek için neredeyse bir milyon çocuğa aşı yapılacağı söylendi.Bunun ardından hükümetin aşılama ve bağışıklık uzmanları, hızlıca bir aşılama kampanyası yapılmasını önerdi.Bu kapsamda kampanyanın hedefi ilk etapta virüsün çocuklara geçmesini engellemek, daha sonra da çocuklarda virüse karşı bağışıklığı güçlendirmek.Daha önce aşı olan çocukların da yeniden aşı olması tavsiye ediliyor.Zayıflatılmış aktif virüs zararlı hale gelebiliyor.Çocuk felci, virüsü taşıyan bir kişinin dışkısına temas yoluyla ya da öksürük ve hapşırma sırasında dökülen parçacıklarla bulaşan ciddi bir enfeksiyon.Virüs çoğunlukla beş yaşın altındaki çocukları etkiliyor.2003 yılında çocuk felcinin Avrupa'dan tamamen silindiği açıklanmıştı.O dönemden beri virüs, İngiltere'de geçmiş zamanların bir hastalığı olarak anıldı.

İngiltere'de çocuk felci vakası en son 1984 yılında görüldü.

İngiltere'de tespit edilen virüs örneklerinin başka ülkelerde kullanılan çocuk felci aşılarıyla bağlantılı olduğu düşünülüyor.
Dünyada hala hastalıkla mücadele edilen bazı ülkelerde çocuk felci aşıları çocuklara ağızdan hala aktif ama zayıflatılmış virüs içeren damlalar şeklinde yapılıyor.
Bu zayıflatılmış virüs, nadir görülen bazı durumlarda mutasyon geçirip salgına yol açabiliyor. Özellikle aşılama oranı az olan ülkelerde bu durumla karşılaşılabiliyor.
Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), son haftalarda tespit edilen virüs örneklerinin büyük bir kısmının güvenli türden olduğunu ancak "birkaç tanesinin" mutasyon geçirip zararlı hale geldiğini söyledi.

Çocuk felcinin semptomları nedir?


Enfeksiyonun bulaştığı insanların çoğunluğu herhangi bir semptom göstermiyor ancak bazılarında şu şikayetler görülebiliyor:


Yüksek ateş
Boğaz ağrısı
Baş ağrısı
Karın ağrısı
Eklem ve kas ağrısı
Mide bulantısı


Enfeksiyonun görüldüğü kişilerin yüzde biri ile binde biri arasında değişen oranlarda, çocuk felci virüsünün sinir sistemine saldırması sonucunda bacaklara felç inmesi gibi ciddi rahatsızlıklar söz konusu olabiliyor.Bu tip felç çoğunlukla geçici oluyor ve zamanla hareket etme yetisi geri kazanılabiliyor.Ancak çocuk felci virüsünün nefes almak için kullanılan kasları etkilemesi durumunda hayati risk taşıyan rahatsızlıklar da görülebiliyor. BBC TÜRKÇE

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.