Öne Çıkanlar acun ılıcalı WHO İngiltere vizesiyle Cindy Crawford londra Istanbul Photo Awards 2023 Photo Awards 2023 sergisi Türkmenköy londra ateşkes TURTA londra Sun Express londra

Bu haber kez okundu.

Ünlü sanatçı Suna Yıldızoğlu'nun açıklamalarına İngiltereli Türklerden destek

SAĞLIK-Suna Yıldızoğlu'na gurbetçilerden destek! İngiltere'nin sağlık sistemini topa tutmuştu! Bir süredir yurtdışında yaşayan ve İngiltere'nin sağlık sistemine yönelik eleştirileriyle sosyal medyada gündem olan ünlü sanatçı Suna Yıldızoğlu'nun açıklamalarına destek açıklamaları geldi. İngiltere başta olmak üzere yurtdışında yaşayan Türkler, Batı'daki sağlık sistemine isyan etti. İsmail Can Kürtük, "Sağlık sistemi ciddi anlamda problemli, doktorları yetersiz" derken, Gökçe Pehlivanoğlu, "İki aydır specialist ile (uzman doktor) görüşmeye çalışıyorum. Bakalım ne zamana randevu verecekler" sözleriyle dert yandı. Yurdakul Çelebi adlı vatandaş da, "Hastaneden randevu gelmesi artık yıllar alıyor." ifadelerini kullandı.Ünlü oyuncu Yasemin Allen'ın annesi Suna Yıldızoğlu, Yeşilçam'a damga vuran projelerde yer alan bir isim. Ünlü oyuncu Suna Yıldızoğlu, bir süredir İngiltere'de yaşamını sürdürüyor. Ancak Yıldızoğlu, bugün yaptığı paylaşımlarla dikkat çekti ve İngiltere'nin sağlık sistemini eleştirdi.Aksi takdirde, doktorların ilgisizliği yüzünden ölebilecekleri vurgusunu da yaptı.Yıldızoğlu, "İngiltere'de hastalanmayın sakın, sağlık sistemi bitmiş" dedi.


İşte Suna Yıldızoğlu'nun çarpıcı ifadeleri...

Suna Yıldızoğlu’na gurbetçilerden destek! İngiltere’nin sağlık sistemini topa tutmuştu!"İngiltere'de hastalamayın sakın. Aile doktorlar telefonda teşhis koyuyor.Yıldızoğlu, vatandaşları dikkat etmeleri ve hastalanmamaları konusunda uyardı. Ben Bournemouth ve Londra'da kalıyorum. Bulunduğum ortamlarda aile doktorlarla sadece telefonda görüşebiliyor. Şu anda şahidim! Sonra yorumlarda, İngiltere'nin başka yerlerinde doktorlarla yüz yüze görüşebildiklerini anlatanlar var.Suna Yıldızoğlu'na gurbetçilerden destek! İngiltere'nin sağlık sistemini topa tutmuştu! Her bölgenin ayrı kuralları mı var?. Devleti hiç bir zaman eleştirmedim. Temsilcilerin yanlış yaptıklarına ve adaletsizliğine ses çıkarırım, birçok bilinçli vatandaş gibi. Bu bir vatandaşın hakkıdır." ifadelerini kullandı.Ayrıca Yıldızoğlu, "Şu anda bir yakın arkadaşımın yanındayım. Kocası yeni vefat etmiş 2 senedir doktorla görüşememiş. Kardeşim damar hastası, zor yürüyor. Doktor telefon görüşmesinden sonra çalışabilir rapor vermiş, kendisi aşçı, tüm gün ayakta! 3 aydır verebildiğim yüzlerce örnek var. NHS göçmek üzere. Üç aydır buradayım. Daha evvel 2016'da annemin başına gelenlerini anlatmak bile istemiyorum. Avrupa bitmemiş. İngiltere eskimiş, hantal sistemlerine sahip.Devletle hükümetin farkını bilmeyen, muhalefet olmak ve mantıklı bir şekilde eleştiri yapmak, bir vatandaşın hakkı olduğunu hala algılamayanlar var. Ülkesine değer veren, umursayan, her şeye boyun eğmez, sorgular. Siyasetçi ülke ve halk için çalışır, kendisi için değil!" ifadelerini kullandı.

İngiltere'deki sağlık sisteminde büyük aksaklıklar olduğunu belirten sosyal medya kullanıcılarının bir kısmının açıklamaları şu şekilde:

İSMAİL CAN KÜRTÜK: Ben Londra'da kaldım. 3 yıldır da Bournemouth'da yaşıyorum, en kuzeyinden en güneyine bir sürü arkadaşım var İngiltere'de.
Sağlık sistemi ciddi anlamda problemli, doktorları yetersiz. Hiç sorunla karşılaşmamış insan sayısı bir elin parmağını geçmez.

GÖKÇE PEHLIVANOĞLU: Ciddi anlamda eleman sıkıntısı var, bence sistem de sıkıntılı. İki aydır uzman ile görüşmeye çalışıyorum. Bakalım ne zamana randevu verecekler? Geçen ay aynı şeyi yazmıştım. Birkaç kişi bana kızıp beni takipten çıkardı. 2 ay geçti, sorunuma henüz yanıt bulamadım. Türkiye'ye gidemediğim bir dönemdeyim, vizemi bekliyorum. Yoksa hiç uğraşmazdım.

FUNDA ÖZKIBRISLI: Çok haklısınız Suna Hanım. Kardeşimin kızı yüksek lisans yaptıktan sonra iki yıldır İngiltere'de vergi müfettişi olarak çalışıyordu.
Kendisine teşhis konamadığı için, geçtiğimiz ay çocuk işini bırakıp Kıbrıs'a dönüş yaptı. Şimdi çok iyi. Hastalığı da gastrit ve böbrek taşı.

SEVAL GENÇ: Avrupa'da durum aynı. 10 yıl yaşadım. Aile hekiminden başka hiçbir uzman hekime muayene olamadım. Aile hekiminden 10 yılda alabildiğim tek ilaç parasetamol, bol su, dinlenme... Avrupa'da sağlık sistemi gerçekten kötü.

ŞENAY BUYURMAN: Londra'daki arkadaşım, 'Kanser olamazsın, yeni doğum yaptın, emziriyorsun' diye sıkıntıları 8 ay boyunca geçiştirildiği için öldü. Maalesef size katılıyorum.
HATİCE: Dedikleriniz çok doğru, 23 yıldır Londra'da yaşıyorum, sağlık sistemi hep kötüydü ama korona çıktıktan sonra, daha kötü oldu. Telefonda teşhis koyuyorlar, hastaneden randevu gelmesi artık yıllar alıyor.

YURDAKUL ÇELEBİ: Su sıralar her yerde ilk görüşme telefonda diye biliyorum.
Ben Londra Greenwich'te oturuyorum ve telefon randevusu için bekleme süresi 10-11 gün.

GÜNGÖR ERDOĞAN: Bizim mahalle doktorları da aynı, Londra'da her şey telefonla yapılıyor, yüz yüze görüşmek isterseniz acile gidin diyorlar. Acillerde 4 saat minimum bekleme süresi var. Sağlık sistemi her yerde çöktü pandeminden sonra.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.