Öne Çıkanlar Abdullah Ere ingiltere ilk kadın ANTROPOSEN Schnitzel Forever SunExpress londra Oscar neler oldu En İyi Film YURT DIŞI TÜRKLER hull Tigers on Tour

Bu haber kez okundu.

Lord Sharkey'den Lordlar Kamarası’nda Kuzey Kıbrıs’a destek

Lord Sharkey Lordlar Kamarası’nda Kuzey Kıbrıs’a direkt uçuş çağrısı yaptı, iki devletli çözüm vizyonuna destek verdi. İngiltere Parlamentosu KKTC Dostluk Grubu (APPG-TRNC) Başkan Yardımcısı Lord Sharkey, Lordlar Kamarası’nda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın ortaya koyduğu iki devletli çözüm ve Kıbrıs Türk halkına uygulanan haksız izolasyonlara değindi.Sharkey, İngiliz hükümetine; Kuzey Kıbrıs’a doğrudan uçuşlara izin vererek ve yolcuların tüm bagajlarıyla birlikte İstanbul'da ek bir güvenlik kontrolünden geçmek üzere uçaktan inme zorunluluğunu ortadan kaldırarak, ekonomik açıdan hayati önem taşıyan turist akışına yardımcı olabileceği tavsiyesinde bulundu. Lord Sharkey, 50 yılı aşkın bir süre devam eden iki bölgeli, iki toplumlu bir federasyonun tüm girişimlerinin başarısız olduğuna da işaret ederek, “Kıbrıslı Rumlar bu modelin çeşitlerini önermeye devam ediyorlar. Kıbrıslı Türklerin artık bu modeli tamamen reddetmesi ve bunun yerine 50 yılı aşkın süredir fiili durumu kabul ederek iki Devletli bir çözüm önermesi şaşırtıcı değil” ifadelerini kullandı.Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Londra’da, parlamento ve Lordlar Kamarasında yaptığı yoğun diplomasi girişimleri ile medya toplantıları sonrası KKTC’ye yönelik haksızlıklar Lordlar Kamarasında dile getirildi.


İngiltere Lordlar Kamarası’nda konuşan İngiltere Parlamentosu KKTC Dostluk Grubu (APPG-TRNC) Başkan Yardımcısı Lord Sharkey, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın ortaya koyduğu iki devletli çözüme atıf yaparak, Kıbrıs Türk halkının üzerindeki izolasyonu dile getirdi. Kıbrıs’ın 60 yıldır bölünmüş ve Kuzeyin ambargo altında olduğuna işaret eden Sharkey,“Kuzey Kıbrıs halkı, hiçbir hatası olmaksızın, uluslararası toplumdan dışlanmanın ve ticaretlerine uygulanan ambargoların acısını çekti ve çekmeye de devam ediyor.” Dedi.


Kuzey Kıbrıs'taki Ercan Havalimanı konusunu bir kez daha gündeme getiren Lord Sharkey “Doğrudan uçuşlara izin vererek ve yolcuların tüm bagajlarıyla birlikte İstanbul'da ek bir güvenlik kontrolünden geçmek üzere uçaktan inme zorunluluğunu ortadan kaldırarak İngiltere'den Kuzey Kıbrıs'a ekonomik açıdan hayati önem taşıyan turist akışına yardımcı olabiliriz. Bu, Birleşik Krallık Hükümeti'nin birkaç yıl önce ek kısıtlamalar getirmesine kadar mümkündü. Bana bu kısıtlamaların Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin tanınan bir ülke olmaması nedeniyle var olduğu söylendi. Tayvan da tanınan bir ülke değil, ancak İngiltere ve diğer birçok ülkeden direkt uçuşlara izin veriliyor. Ercan Havalimanı neden farklı? Eğer Sn. Bakan bu soruna bir çözüm bulmak üzere buluşmayı kabul ederse minnettar olurum. Bu, Kıbrıs sorununu çözmeyecektir ancak kuzeye bir miktar ekonomik rahatlama getirecek ve pratik yardım sağlama konusundaki kararlılığımızın devam ettiğini gösterecektir.” Dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.