Öne Çıkanlar Ambargoed Şenol Bayram Londra IOD Yöneticiler Advantage Solicitors Emeklilik Zehra Basaran maç hangi kanalda 24 haziran seçimleri son haber ingiltere

Bu haber kez okundu.

MHP lideri erken seçim için tarih verdi

Bahçeli, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Türkiye’nin seçim için 3 Kasım 2019’u beklemesi mümkün değildir ” dedi .Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerin aynı gün yapılması gerektiğini söyleyen Bahçeli seçim için 26 Ağustos 2018 gününü işaret etti. 26 ağustos 2018 Türk milletinin yeni bir zafer ruhuyla sandığa gidip hem Cumhurbaşkanı hem milletvekili seçimini yapması en makul yoldur.” dedi
2019’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı, milletvekili seçimlerinin erkene alınması gerektiğine vurgu yapan Bahçeli şunları söyledi:
Cumhurbaşkanlığı Sistemi henüz tam devreye girmedi. Türkiye’nin 3 Kasım 2019’a kadar dayanması kolay değildir. 3 Kasım 2019’a kadar ulaşmak her dakika zorlaşmaktadır. Partimiz mahalli idareler seçimleri hariç geçerli olan Cumhur İttifakı vardır. Türkiye’nin bekası açısından Cumhur ittifakının korunması elzemdir. İttifakın başarıyla seçimlerden çıkılması için toplumsal olayların iyi takip edilmesi, atılan adımların verilere göre atılması gerekmektedir. Türkiye’nin, ABD, Fransa, İngiltere ile ilgili kurulan ilişkiler değişime uğramıştır. Ülkemizin cumhurbaşkanlığı sistemine acilen geçmesi acil bir hal almıştır. 31 Mart Mahalli idareler seçiminden sonra neyle muhattap kalacağı belli değildir. Mahalli idareler seçimlerindeki kutuplaşmaların 3 Kasım’a nasıl yansıyacağı az çok malumunuzdur. Bu riski kaynağında kesmek başlıca amacımızdır. Önümüzde 2 seçim vardır. Ya normal tarihi beklenecek. Ya da Milli mecburiyet ve ortay çıkan meşru gerekçelerden dolayı seçimler erkene çekilecektir.
 Cumhurbaşakanı ve milletvekili şeçiminin zamanında yapılması ile ilgili talepler doğal bir haktır. Partimizin kanaati bu güne kadar hep bu yönde olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanın ifade ve temennisi de farklı değildir. Ancak önümüzde ülkemiz ve milletimiz alehine olabilecek bir siyasi gündem ve seçim süreçleri vardır. Bunu telafi etmek lazım gelen önlemleri sorumluluk ve şuurla almak siyaset kurumun ana görevi olmalıdır. Bilinmelidir ki gerekli uyum yasalarının süratle çıkarılmasının akabinde MHP takdir ve tercih hakkını seçimlerin erkene alınması yönünde kullanacaktır. Bu işi daha fazla uzatmanın anlamı yoktur. Kaosa oynayanların oyunlarını bozmak şarttır. Seçim var mı yok mu? Erken mi olacak? Geç mi olacak? anlaşmazlık ve çekişmelerine son verilmesinin vakti gelmiştir. Siyasi muhataplarımıza ve aziz milletimize tartışmasını ümit ettiğimiz teklifimiz şudur. 26 Ağustos 2018 Pazar günü yani Malazgirt Zaferi ve Büyük Taaruz’un yıl dönümlerinde Türk milleti yeni bir zafer ruhuyla sandığa gidip hem cumhurbaşkanını hem de milletvekilini şeçmesi Türkiye düşmanlarına gereken cevabı vermenin en mantıklı an akılcı en demokratik yoludur. İrade milletindir istikbal milletindir istiklal milletindir. Seçimse isteğiniz hodri meydan. Sandık er meydanıdır, mertliğin kaynağıdır. Biz meydandan kaçmadık. Türkiye’ye pusu kuranları pususunda bozalım. Tercih büyük Türk Milleti’ne aittir. Ne istiyorsak Türk Milleti içindir. Ne amaçlıyorsak Türk Milleti’nin lehinedir.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.