Öne Çıkanlar Goldsmiths Brunel University London Anglia Ruskin University ingiltere burs basvuru Türkiye için GREAT burs BSA ingiltere bayram İrem Derici yeni şarkısı Londra Çağdaş Solistlerinden Deniz Doğrusöz

Bu haber kez okundu.

Sadullah Kavak, Türkiye siyaseti bir çıkmazdadır

Türkiye siyasetinin bir çıkmazda olduğunu ifade eden Kavak, iktidarın erk olmaktan çıktığını muhalefetin de buna hazır olmadığını şu sözlerle kaydetti:  “Yaklaşık çeyrek asırlık bir iktidar değişen ülke içinde geçerli politikalar üretmekte artık yetersiz kalmakta. Geçmişteki dünyadaki ekonomik iyimserliği bir fırsata çevirememiş, sürekli ertelemelerle günümüzde vatandaşın yüzleşmek zorunda kaldığı bir ekonomik krizle karşı karşıya bırakmıştır. Gelinen bu noktada işin daha kötüsü de şudur ki, buna alternatif üretme konusunda bir muhalefetin olamayışıdır. Evet tekrar söylüyorum.Halihazırdaki mevcut siyasi oluşumlar şimdiye kadar kendi konfor alanlarının dışına çıkamamış ve gittikçe iktidarın destekçisi konumuna gelmiştir.Dünyadaki gelişmelere de vurgu yapan Kavak, özellikle küresel aktörlerin son on yılda yaptığı manevralara etkili karşılık ve politika geliştirememesinin ileride ülkemiz için çok ciddi problemlerle karşı karşıya kalacağı uyarısında bulundu. Kavak sözlerine şöyle devam etti. 

“Dünya amansız bir değişim içinde ve birinci dünya savaşı sonrasında bir yüzyılı neredeyse geride bıraktık. Ancak şu an gelinen noktada daha önceki süreçlerin bir tekrarı niteliğinde gelişmeler yaşanmakta. Ekonomik sorunlar, politik krizler, gıda ve hammadde sorunları. Bütün bunlar küresel risk seviyesinin limitlerini zorlayan işaretler. .Bu yüzden Türkiye’nin daha etkin bir politika belirleyerek masada olma konusunda çok daha baskın seçici politikalar üretme konusunda ısrarcı olmasını önemli görüyorum.”


Hali hazırdaki sorunların çözümünün siyasetteki tıkanıklıkların aşılarak giderilebileceğini söyleyen işadamı Sadullah Kavak, ortak bir aklın iradeyi eline alması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:İktidar ve muhaleferin içinde bulunduğu tıkanıklık ülkenin değerleri ve politikaları kişilerin zaafları üzerine hapsedilmiştir. Bugün uyuşturucu, kara para ve diğer illegal yolsuzlukların afişe olması ile anılan ülkemizin bu imajından kurtulması için hızla bu zaaflara sahip olanların yargılanıp dünyaya ilan edilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde gittikçe zaaflarında hapsolan bireylerin bu tutsaklığa ülkemizin geleceğini de dahil edeceklerdir. Şunun altını tekrar ifade etmek isterim ki dünyadaki en ideal düzenler erdem ve gücün bir arada olması ile muktedir olmuşlardır. Bugün biz bu güce de erdeme de sahibiz. Sorun şu ki bu ikisinin bir arada olan siyasetçilerin öne çıkarılıp doğru bir çatıda birlik oluşması gerekmekte. Yoksa korkarım ki bizler için kötü günler yakındır.
Karamsarlığın dışında geleceğe umutla baktığını ifade eden Kavak, bu coğrafyada yer almanın paha biçilmez bir değerinin olduğunu ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet Servet Özuçak 2 yıl önce

Harika bir tesbit sonuna kadar katılıyorum.