Öne Çıkanlar Komedi Gazinosu alkol londra Atatürkçü Düşünce Derneği Londrada Türk İş Dünyası Türk İş Dünyası Güç Birliği atogepant hapı NHS migren İngilterede migren İngilterede Ulusal Sağlık Birleşik Krallık ülkeleri

Bu haber kez okundu.

Türkiye'de seçim sonrası iktidar ve muhalefetin gündemi nedir

Erdoğan, balkon konuşmasının ardından Cumhur İttifakı'nda yer alan partilerin genel başkanlarıyla seçmenlerini selamladı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da cumhurbaşkanlığı kesin sonuçlarının açıklanmasının ardından, seçim takvimine göre yemin edip görevine başlayacak.Erdoğan’ın ilk işi yeni kabinesini belirlemek olacak.
Mevcut kabinede yer alan bakanlardan 15’i milletvekili seçilerek parlamentoya girdi.Bu durum Erdoğan’ın kabinesini tümüyle yenilemesi anlamına geliyor.Parlamentoda Cumhur İttifakı’nın çoğunluğu sağlaması nedeniyle, Erdoğan’ın bazı bakanları yeniden kabineye alacağı kulislerde konuşuluyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yeniden kabineye girme olasılığı yüksek görülen isimler.

Mevcut kabinesinde ağırlıklı olarak “teknokrat” isimlere yer veren Erdoğan’ın, yeni dönemde, siyaset deneyimi olan isimleri kabineye alması olası görülüyor. Bu çerçevede “üç dönem” kuralına takıldığı için parlamentoya giremeyen bazı isimlerin yeni dönemde kabinede yer alabileceği belirtiliyor.Erdoğan’ın kabinesini açıklamasının ardından, partideki oy kaybını da masaya yatırması bekleniyor.Cumhur İttifakı’nın seçimleri kazanmasına karşın, 14 Mayıs seçimlerinde AKP yaklaşık yüzde 7 oy kaybetti. Seçimlerin tamamlanmasının ardından, AKP’nin oy kaybının nedenlerine ilişkin analizlerin tamamlamasının ardından, seçimlerde başarısız olan parti teşkilatları dahil, parti yönetiminde de revizyona gidebileceği belirtiliyor.

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ‘devam’ mesajı

Seçim sonuçlarının belli olmasının ardından muhalefet partilerinin liderleri ağırlıklı olarak bunu bir yenilgi olarak görmedikleri, “eşit olmayan koşullarda yarışılması ve iktidarın devlet olanakları ve bu olanaklara bağlı olarak yapılan” dezenformasyon nitelikli kampanyalara bağladı.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçimden sonra da “mücadeleye devam edeceğim” diyerek, partisinin başında olacağı mesajını verdi.İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçmenin mesajını anlayıp gereğini yapmak gerektiğini belirtti.Akşener, “Millet İttifakı devam eder mi“ sorusuna ise, "Şu an gelişmeler çok sıcak, henüz bir şey diyemiyorum” yanıtı vermekle yetindi.İttifak liderleri daha sonra CHP Genel Merkezi’nde bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. Ancak liderler, birlikte görüntü vermedi ve görüşme sonrası da bir açıklama yapılmadı.İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının ardından, herhangi bir açıklama yapmadan, genel merkezden ayrılıp İstanbul’a döndü.İmamoğlu sabah sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda ise "Kimse endişe etmesin, her şey yeniden başlıyor. Unutmayın, değişmeyen tek şey değişimdir" dedi. İmamoğlu, "Aynı şeyleri yaparak farklı sonuç asla beklemeyeceğiz artık" ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.