Öne Çıkanlar Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Pandemiye Vladimir Putin

Bu haber kez okundu.

YSK Başkanı Sadi Güven'den seçim sonuçlarına ilişkin açıklama

YSK Başkanı Sadi Güven, "Yurt dışında seçmenlerin kullandığı oylar, daha önce getirilerek güvenli bir şekilde saklanmıştır. Yurt içinde oy verme işlemlerinin takibi, 7 kişilik sandık kurulları tarafından yapılmakta olup, beş siyasi parti temsilcisi de burada görev de yapmaktadır. Sandık kurulları tarafından tutulan tutanaklar, YSK'ya teslim edilmekte, dört siyasi partinin üye olduğu seçim kurullarında sisteme girilmektedir. Oyların girilmesi sırasında ıslak imzanın sayım döküm cetvelleri de resim formatında sisteme yüklenmektedir." dedi.
Güven’in açıklamasından satır başları şöyle;
“Sandık sonuçlarını 2014 yılından itibaren bütün vatandaşlarımız internet sitemizden görebilmektedir.” Yüzde 10’luk barajı geçmiş sayılan partiler AKP CHP HDP MHP ve İYİ Parti olarak belirlenmiştir.
Seçsis durdurulmuştur. Sonuçların kesinleşmesinden sonra tekrar açılacaktır.Bu seçimde seçmen sayısı 56 milyon 352 bin 652’dir. Sisteme girmeyen oy sayıları neticeyi etkilememektedir. Erdoğan'ın geçerli oyların salt çoğunluğunu aldığı ortaya çıkmaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.