Öne Çıkanlar Londra TTFF veteran Alexandros Koustas Mehmet Nasifoğulları The Old Church Yasmine Dar londra Azerbaycanın Bağımsızlık Günü Dünya Eğitim Forumu Girne Üniversitesi Türkler Apollo Philharmonic Orchestra

Bu haber kez okundu.

İngiltere’den giden KTFF ve LTTFF Bakan Özersay ile buluştu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Bakanlığının himayelerinde gerçekleşecek “Cumhuriyet Kupası 2018” organizasyonunda karşılaşacak olan Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) U 21 Karması ile Londra Türk Toplumu Futbol Federasyonu (LTTFF) U 21 Karması onuruna bir akşam yemeği verdi.

Kıbrıslı Türk Gençler

Bakan Özersay yemekte yaptığı konuşmada, hükümet olarak yurtdışında yaşayan Kıbrıslı Türklere yönelik başlatmış oldukları proje çerçevesinde Türk gençlerinin farklı aktiviteler bağlamında ülkemizi ziyaret etmelerini her açıdan desteklediklerini ve bundan sonra da desteklemeye devam edeceklerini vurguladı. Özersay, yurtdışında yaşayan Kıbrıslı Türklerin sosyal anlamda bir araya gelerek bir dayanışma ruhu içerisinde hareket etmelerine önemli ölçüde katkı koyan kurumlardan birisi olan LTTFF yetkililerini de bugüne değin yapmış oldukları çalışmalar ile ilgili olarak kutladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 35. Kuruluş Yıldönümü

Bakan Özersay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 35. Kuruluş Yıldönümü bağlamında yurtdışında yaşayan Kıbrıslı Türk gençlerin ülkemizde bulunmasından memnuniyet duyduğunu ve önümüzdeki dönemde de buna benzer etkinlikleri ellerinden geldiğince hükümet olarak destekleyeceklerini de sözlerine ekledi.

Bakan Özersay konuşmasının ardından federasyon yetkililerine plaket takdim ederken, LTTFF yetkilileri de Özersay’a forma hediye etti.

Türk Toplumu Futbol Federesyonu

Türk Toplumu Futbol Federasyonu Karması, KKTC'de oynanacak Cumhuriyet Kupası maçı için 12 Kasım, Pazartesi günü Kuzey Kıbrıs'a gitti. TTFF Karma Menejeri Berk Emül, Kıbrıs'a 17 kişilik futbolcu kadrosuyla gitti. 14 Kasım'da KKTC Karması ile oynayıp, 16 Kasım'da Londra'ya geri dönecek. TTFF Karması, Kuzey Kıbrıs'a 17 futbolcu ve 30 kişilik kafileyle gitti. Ayrıca, KKTC Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde de yer aldılar.

14 Kasım'da gerçekleşen Cumhuriyet Kupa maçının tüm ayrıntıları ve sonucu 38.sayfamızda

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.