Öne Çıkanlar İngiltere İçişleri Bakanlığı Barış Pınarı Harekatı londra University of London Goldsmiths Brunel University London GREAT Bursları nedir ingiltere burs basvuru ingiltere lisansüstü eğitimi burs ingiltere lisansüstü eğitimi

Bu haber kez okundu.

iPhone’lar pasaport yerine geçebilecek

Apple Insider portalının aktardığına göre patenti istenen teknolojinin akıllı telefonların pasaport yerine kullanılmasına olanak tanıyacağı tahmin ediliyor. Önerilen fikir, güvenli depolama alanından şifrelenmiş kişisel verilerin bilgi talep eden makama aktarılabilmesine dayanıyor.
Habere göre şirket, uygulama üzerindeki bilgileri birçok akıllı telefonda bulunan NFC gibi radyo frekanslı tanıma teknolojilerinin yardımıyla aktarmayı planlıyor. Tasarımcılara göre, verilere izinsiz olarak ulaşılmasınıysa Touch ID ve Face ID gibi gelişmiş biyometrik doğrulama teknolojileri engelleyecek.
Önerilen konseptin çok geniş bir alanda kullanılabileceği, yeni tasarımdan hem özel şirketlerin, hem de (pasaport kontrolünde) devletlerin yararlanabileceği öngörülüyor.
Haberde ayrıca Apple'ın ABD Patent ve Marka Bürosu'na her hafta çok sayıda patent başvurusunda bulunduğunu, ancak geliştirilen teknolojilerin çok azının şirketin ticari ürünlerinde uygulandığı ifade edildi.

Anahtar Kelimeler:
ApplePasaportIphone
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.