Öne Çıkanlar Londra TTFF veteran Alexandros Koustas Mehmet Nasifoğulları The Old Church Yasmine Dar londra Azerbaycanın Bağımsızlık Günü Girne Üniversitesi Türkler Apollo Philharmonic Orchestra Edmonton Rovers

Bu haber kez okundu.

Kişisel verileri koruma altına aldınız mı ? Büyük cezası var !

AVRUPA GAZETE / LONDRA-İngiltere’deki işletmelere çağrı. Kişisel verileri koruma (ICO Data Protection Fee) ödemesi yaptınız mı ? Büyük cezası var. İngiltere’nin dev şirketleri Currys PC World ve Dixons Travel 9 ocakta Kişisel verileri koruma ödemesi yapmadığı için büyük ceza aldı. Zek&Co Şirketinin direktörü Muhasebeci Ali Şener, Avrupa gazetesine açıklamalarda bulunararak İngiltere’deki Türk işletmeleri uyardı. Ali Şener şunları söyledi:

Ali Şener uyardı

Ali Şener: “9 Ocak günü Currys PC World ve Dixons Travel) sirketine büyük bir ceza yaptırımında bulunuldu. Bu bilgi paylaşımını email ve WhatsApp üzerinden tüm Zek&Co Muhasebe Şirketi müşterilerimiz ile paylaştık. Ayrıca bu konu ile ilgili bilgisi olmayan işyerlerinin bu haberi okuyup bilgi sahibi olmalarının faydalı olacağını düşünüyorum.

Ev sahipleri emlakçılar dikkat !

Zek&Co Muhasebe Şirketinin direktörü Ali Şener, ev sahipleri ve emlakçıları uyardı. Şener şunları söyledi: “Ev kiralayan ev sahipleri eğer kiracılarının “Kira sözleşmelerini” (bunun içerisinde özel bilgiler vardır) kendileri tutuyorsa ya da ev acenteleri tarafından onlara gönderiliyorsa bile Kişisel verileri korumaya kaydolup ödemesini yapmaları gerekir.

CCTV bile kullanıyorsanız ödemek zorundasınız

Ali Şener: “Kişisel bilgileri işleyen her kuruluş veya iş yeri, muaf olmadıkları sürece ICO'ya (Bilgi Komiserleri ofisi) veri koruma ücreti ödemek zorundadır. Eğer suç önleme amacıyla iş yerinde CCTV bile kullanıyorsanız, ICO için bir ücret ödemek zorundasınız. Veri koruma ücretinizin maliyeti büyüklüğünüze ve cironuza bağlıdır. £40 ve £2,900 arasında değişen üç kademeli ücret vardır, ancak çoğu kuruluş için £40 veya £60 olacaktır. Ödemeniz gerekiyorsa, ücretinizin her 12 ayda bir yenilenmesi gerekmektedir.”

Kişisel verileri korumaya dair her türlü sorunuz için Zek&Co muhasebe şirketini 0208 881 8844 numaralı telefondan arayabilirsiniz. [email protected] - 576A Lordship Lane, Wood Green, London N22 5BY

Tüm ayrıntılara https://ico.org.uk sitesinde ulaşabilirsiniz.

Ulusal perakendeci, en az 14 milyon kişinin bilgi güvenliğini sağlayamadığı için yarım milyon lira para cezasına çarptırıldı. Bilgi Komiseri Ofisi (ICO), en az 14 milyon kişiyi etkileyen bir siber saldırı sonucu 'satış noktası' bilgisayar sisteminin güvenliğinin ihlal edilmesinden sonra DSG Retail Limited'e (DSG) 500.000 £ para cezası verdi. Bir ICO soruşturması, bir saldırganın DSG'nin Currys PC World ve Dixons Travel mağazalarına Temmuz 2017 ile Nisan 2018 arasında 5.390 faturaya kötü amaçlı yazılım yüklediğini ve saldırı tespit edilmeden önceki dokuz aylık dönemde kişisel veri topladığını buldu. Şirketin sistemi güvence altına almaması, işlemlerde kullanılan 5.6 milyon ödeme kartı detayına ve tam adlar, posta kodları, e-posta adresleri ve dahili sunuculardan başarısız kredi kontrolleri dahil olmak üzere yaklaşık 14 milyon kişinin kişisel bilgilerine yetkisiz erişime izin verdi. DSG, zayıf güvenlik düzenlemelerine sahip olarak ve kişisel verileri korumak için yeterli adımları atarak 1998 Veri Koruma Yasasını ihlal etti. Bu, yetersiz yazılım düzeltme eki, yerel bir güvenlik duvarının olmaması ve ağ ayrımı ve rutin güvenlik testi eksikliği gibi güvenlik açıklarını içeriyordu. Ocak 2018'de ICO, aynı şirket grubunun bir parçası olan Carphone Warehouse'a benzer güvenlik açıkları için 400.000 £ para cezası verdi.

ICO’nun Soruşturma Direktörü Steve Eckersley şunları söyledi:

“Araştırmamız DSG Retail Limited'in kişisel verileri koruma biçiminde sistemik hatalar buldu. Temel, sıradan güvenlik önlemleri ile ilgili bu başarısızlıkların, kişisel bilgileri çalınan müşteriler için tam bir saygısızlık göstermesi çok önemlidir.

 

Zek&Co Şirketinin direktörü Muhasebeci Ali Şener, Avrupa gazetesine açıklamalarda bulunararak İngiltere’deki Türk işletmeleri uyardı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.