Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade

Bu haber kez okundu.

Ümit Önal, Wi-Fi 6 teknolojisini Türkiye’de deneyen ilk operatör olduk

AVRUPA AJANSI (AVA)-Türk Telekom üst düzey yöneticisi Ümit ÖnalWi-Fi 6 teknolojisini Türkiye’de deneyen ilk operatör olduk' diye açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından yapılan açıklama şöyle: "Dijital dönüşümünün öncüsü olarak her geçen gün ülkemizi geleceğe taşıyacak yeni nesil teknolojileri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda son olarak yüksek hızlarda sağladığımız sabit interneti ev içinde kablosuz olarak müşterilerimize sunmak üzere Wi-Fi 6 teknolojisini denedik. Bir önceki nesil teknolojisinin 2,5 kat hızına ulaştığımız bu test ile Türkiye’de yine bir ilki gerçekleştirmiş olduk. Bu hazırlık çalışmalarının ardından Wi-Fi 6’ya geçtiğimizde 5G ve fiber geniş bant ile bugüne kadar sağladığımız yüksek hızları ev ve ofis içi alanlara kablosuz şekilde taşımış olacağız.Test çalışmasını Intel ile Acıbadem yerleşkesinde kurduğumuz bir laboratuvarda gerçekleştirdik. Wi-Fi 6 (802.11ax) teknolojisiyle bir önceki nesil olan 802.11ac’ye göre 2,5 kat daha yüksek hıza ulaştık. Altıncı nesil Wi-Fi standardı Wi-Fi 6 teknolojisini Türkiye’de ilk kez deneyen ve başarıyla gerçekleştiren operatör olduk."

Peki Wi-Fi 6 teknolojisinin hayatımıza nasıl bir etkisi olacak? 

 Ümit Önal: "Wi-Fi 6, bu teknolojiyi destekleyecek yeni modemlerin teknolojik özellikleri sayesinde daha geniş bir kapsama alanına, daha yüksek hızlarda kablosuz internet ulaştırabilecek. Ayrıca Wi-Fi 6, eski nesillere göre daha düşük güç tüketimi sağladığından Wi-Fi’a bağlanan akıllı telefon ve taşınabilir bilgisayarlarda “daha uzun pil ömrü” sunabilecek.Wi-Fi 6’lı modemlerin, akıllı telefon ve taşınabilir bilgisayarların yaygınlaşması ve kablosuz ağ performansının artmasıyla birlikte iş, eğlence, güvenlik, akıllı ev konseptli her türlü uygulama yüksek kapasiteli kablosuz ağlar üzerinden kullanılabilecek."

"Türk Telekom’un yüksek hız ve konfor beklentisindeki müşterileri için özelleştireceği yeni nesil kablosuz modemleri sayesinde interaktif online oyunlar, video konferanslar, sanal gerçeklik (VR), artırılmış gerçeklik (AR), 4K-8K video iletimi gibi birçok popüler eğlence ve iş aracının önündeki gecikme ve kesinti engelleri ortadan kalkmış olacak. Yüksek hızlı Wi-Fi 6 modemler sayesinde gecikmelerde yüzde 75 oranında iyileşme olacak. Ayrıca Wi-Fi 6 teknolojisi bir önceki nesle göre desteklediği cihaz kapasitesini 4 kat artırdığından, yakın gelecekte hayatın her alanında karşımıza çıkacak olan IoT (nesnelerin interneti) cihazlarının sorunsuz çalışmasına olanak sağlayacak."

 Ümit Önal: "Türk Telekom olarak Wi-Fi 6 konusunda ilk ve en önemli adımı atarak teknoloji ve inovasyon alanında yine öncü bir rol oynamaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz.Wi-Fi teknolojisinin hayatımıza etkilerini kaleme aldım. Wi-Fi 6 konusunda ilk ve en önemli adımı atarak teknoloji ve inovasyon alanında yine öncü bir rol oynamaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz!"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.