Öne Çıkanlar kktc İngilterenin başkenti Small and medium Enterprises for Labour Yurtdışı Türkler Cemevi ingiltere avrupa cemal kaşıkçı maç hangi kanalda son dakika Fransız piyanist Caroline Sageman

Bu haber kez okundu.

AB-Türkiye anlaşması kapsamında Almanya Türkiye'den sığınmacı alacak

Almanya, AB ile Türkiye arasında imzalanan anlaşma uyarınca ilk etapta Türkiye'den bin 600 sığınmacı alacak. Welt am Sonntag gazetesinin konuya ilişkin sorusuna yanıt veren İçişleri Bakanlığı, Almanyanın ilk etapta bin 600 sığınmacı alacağını, ihtiyaç durumunda 13 bin 500 sığınmacı için daha hazırlıkların tamamladığını duyurdu.Welt Onlinede yer alan habere göre, Almanya 4 Nisan Pazartesi günüden itibaren ilk sığınmacıları kabul etmeye başlayacak. Gazete, bir bakanlık yetkilisinin ilk etapta kabul edilecek sığınmacı sayısının çift haneli bir sayı olacağını söylediğini aktardı. Türkiyeden alınacak sığınmacıların belirlenmesinde aile birleşimi, eğitim, meslek, dil bilgisi ve din gibi uyumu kolaylaştıracak özellikler ile güvenlik ihtiyacı gibi kriterler etkili olacak. Bu kişiler Türk makamları tarafından BM İnsani Yardım Kuruluşuna önereceği kişiler arasından seçilecek.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.