Öne Çıkanlar Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Pandemiye Vladimir Putin

Bu haber kez okundu.

ABD'de sokağa çıkma yasağı ilan edildi

ABD'nin Maryland eyaletindeki Baltimore kentinde polis şiddetine karşı yapılan protestolarda eylemcilerle emniyet güçleri arasında çatışmalar çıktı. En az 15 polis yaralandı, 27 gösterici gözaltına alındı. Kentte 'olağanüstü hal' ve 'bir hafta boyunca gece sokağa çıkma yasağı' ilan edildi.

Kentte 19 Nisan'da siyah Amerikan vatandaşı Freddie Gray'in (25) ölümünden bu yana protestolar sürüyor. Gözaltında hastanelik olan Freddie Gray, bir hafta hastanede kalmış, belkemiğindeki ciddi ve açıklanamayan yaralar nedeniyle yaşamını yitirmişti. Protestolar Gray'in dün cenazesinin kaldırılmasından saatler sonra başladı. Polis şiddetini protesto eden göstericiler, işyerlerini ve araçları ateşe verdi. Bazı dükkânların yağmalandığı görülen gösteriler sırasında polis ve sivil kişilerin otomobilleri tahrip edilip ateşe verildi.

Göstericilerle polisler arasında çıkan çatışmalarda aralarında 15 polisin de bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı. Hastanede tedavi gören iki polisten birinin bilincinin kapalı olduğu, en az 27 kişinin de gözaltına alındığı belirtildi. Olayların ardından Maryland Valisi Larry Hogan, eyalette 'olağanüstü durum' ilan etti. Olayların son bulması için Ulusal Muhafızlar devreye sokuldu. Vali Hogan, 5 bin yedek kuvveti kentte durumu kontrol almak için göreve çağırdı.

Bu arada ABD Başkanı Barack Obama'nın da Baltimore Belediye Başkanı Stephanie Rawlings Blake ile telefon görüşmesi yaptığı ve bölgede yaşanan protesto olayları hakkında bilgi aldığı belirtildi. Beyaz Saray, görevine bugün başlayan Adalet Bakanı Loretta Lynch'in de bölgede yaşanan olaylarla ilgili Obama'yı bilgilendirdiğini açıkladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.