Öne Çıkanlar İngiltere İçişleri Bakanlığı Barış Pınarı Harekatı londra University of London Goldsmiths Brunel University London GREAT Bursları nedir ingiltere burs basvuru ingiltere lisansüstü eğitimi burs ingiltere lisansüstü eğitimi

Bu haber kez okundu.

Çanakkale Savaşı ve şehitleri tüm Birleşik Krallık ülkelerinde anıldı

Avrupa Ajansı (AVA) Londra-Bir destan… Bir zafer…. Onbeşlilerin savaşı olarak Mustafa Kemal’in dünyaya nam saldığı Çanakkale Savaşlarında hayatını kaybeden şehitler anısına Londra’da Kraliçe Elizabeth’in katıldığı  tören geçtiğimiz cumartesi günü yapıldı. 1’inci Dünya Savaşı Anıtı önünde düzenlenen tören, Big Ben’in çanlarının çalmasıyla başladı. Şehitler anısına 2 dakikalık saygı duruşunun ardından aralarında Türkiye’nin de olduğu ülkelerden temsilciler, anıta şehitleri temsil eden kırmızı gelinciklerden oluşan çelenkler bıraktı. İlk çelengi 1’nci Dünya Savaşı sırasında Batı Cephesi’nde erkek kardeşini kaybeden Kraliçe 2’inci Elizabeth bıraktı. Törene Başbakan David Cameron ile Prens Philip ve Cambridge Dükü William da katıldı.  Büyükelçi Abdurrahman Bilgiç ve sefire Esra Bilgiç’in kızları olan Ecenur Bilgiç isimli 14 yaşındaki Türk genci kürsüye çıkarak Atatürk’ün Çanakkale ile ilgili sözlerini okudu. Daha sonra İstiklal Marşı ilk kez İngiltere’de devlet seviyesinde çalındı. Törende Türk tenor Burak Gülşen, Türk Hava Kuvvetleri Bandosu’nun eşliğinde İstiklal Marşı’nı okudu.

 

 

Tüm İngiltere çapında anıldı

 

Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç Meçhul Asker Anıtı'ndaki (Cenotaph) Çanakkale Savaşları'nın 100. yıldönümü anma törenine katıldı. TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Ahmet Berat Çonkar ülkemiz adına anıta çelenk koydu.  Ayrıca, Büyükelçi Bilgiç, St. Paul's Katedralinde düzenlenen Çanakkale Savaşları'nın 100. yıldönümü anma törenine katıldı. BüyükelçiAbdurrahman Bilgiç Suffolk/Theberton'da 26 nisanda düzenlenen Çanakkale Savaşları anma törenine katıldı. Sözkonusu törenin özelliklerinden biri Çanakkale'de özel kabri bulunan ve hem Victoria Cross hem de (Balkan Savaşlarındaki hizmetleri nedeniyle takdim edilen) Mecidiye Nişanı'na sahip olan Yarbay Doughty Wylie'nin ülkemizle bağının ön plana çıkartılmasıdır. Büyükelçi Bilgiç,  anma töreninde bir çelenk koymuş ve akabinde kilisede düzenlenen törende de Atatürk'ün Anzak annelerine hitabını okudu.

 

 

57. Alay’ı anlattı 

 

Londra Büyükelçilik Müsteşarı Fatih Ulusoy Çanakkale Savaşlarının 100. yıldönümü vesilesiyle Coventry Katedrali’nde düzenlenen anma törenine katılarak  Atatürk’ün ANZAK annelerine hitabını okudu. Yine  Elçi-Müsteşarı Fatih Ulusoy 26 Nisan Pazar günü Notthingham Stapleford’da düzenlenen Çanakkale Savaşları 100. Yıldönümü anma törenlerine katıldı. 

Törene katılan birliklerle sohbet eden Elçi-Müsteşar akabinde Royal Marines Association tarafından düzenlenen yemekte bir konuşma yapmış, konuşmasında Çanakkale Zaferi’nin ülkemiz tarihindeki öneminden bahsetmiş ve 57. Alay’ı konuklara aktarmıştır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.