Öne Çıkanlar londra University of London Goldsmiths Brunel University London GREAT Bursları nedir ingiltere burs basvuru ingiltere lisansüstü eğitimi burs ingiltere lisansüstü eğitimi Birleşik Krallık üniversitesinde Great Scholarships 2023 2024

Bu haber kez okundu.

Canan için tamamen adalet sağlanıncaya kadar biz rahat uyumayacağız'

AVRUPA GAZETE/LONDRA - İngiltere’nin başkenti Londra’da yaklaşık 1 yıldır kayıp Canan Mustafa’nın ailesinden Avrupa Gazetesine özel açıklama yapıldı. Londra'da, Shacklewell Lane üzerinden bulunan UK Turkish Islamic Trust'a ait olan Ramadan Mosque camisinde geçen cuma öğlen kılınan cenaze namazı sonrası yapılan aile açıklaması şöyle: 

“Sevgili Cananımız’ı toprağa verdiğimiz bugün (24 Ocak 2020, Cuma) hayatımızın en zor günlerinden birisi. Kaybolduğundan beri, neredeyse bir senedir onu bulmak için bakmadığımız yer kalmadı. Sağ salim bulunabilmesi için hep dua ettik. Ne yazık ki geçtiğimiz Nisan ayında, duymaktan çok korktuğumuz o haberi aldık. Canan artık aramızda değildi… Canan’ı bu şekilde kaybettiğimizi kabullenmek ailemiz için gerçekten çok zor oldu ve zaman zaman bu yükü kaldıramayacağımızı düşündük. Bir daha onu göremeyeceğimizi, öpemeyeceğimizi, ona sarılamayacağımızı ve onu ne kadar sevdiğimizi kendisine söyleyemeyeceğimizi bilmek… Bizleri darmadağın ediyor. Yetkililerin, ölüm nedenini belirlemek için yaptığı otopsi çalışmalarını bekleyerek geçirdiğimiz dokuz ay bizim için çok çetin geçti. Polise ve diğer memurlara bu özenli çalışmaları ve bizi soruşturma hakkında sürekli bilgilendirdikleri için teşekkür etmek istiyoruz. Canan için tamamen adalet sağlanıncaya kadar biz rahat uyumayacağız. O birçok insanın hayatında iz bırakan, mükemmel bir anne, kız kardeş, teyze, kuzen ve arkadaştı. Canan’ın trajik ölümü duyulduktan sonra, dünyanın dört bir yanından bize başsağlığı mesajları gönderen herkese çok teşekkür ederiz. Onun artık aramızda olmadığını kabullenmek bizim için hala hiç kolay değil. Hepimiz tarafından çok özlenecek…Güzel prensesimizin mekanı cennet olsun. Annesi Şerife, erkek kardeşi Hasan, kız kardeşleri Mel ve Zeynep, kuzeni Ayşe, çocukları ve tüm ailesinden…”

Canan Mustafa

Ailesi tarafından ‘Canan’, yabancı arkadaşları tarafından ‘Mary Jane’ ismi ile çağrılan Mihrican Mustafa, 38 yaşında hayata veda etti. Aslen Kıbrıs Türk asıllı olan Canan, Londra doğumluydu. 12 yaşında bir kızı ve 19 yaşında bir oğlu olan Canan, dört kardeşin en küçüğüydü. Bir abisi ve iki ablası var. Canan, annesinden önce hayatını kaybetmiş oldu.Canan 2018 Mayıs ayında Doğu Londra’da, Canning Town’daki aile evinden alışverişe gitmek üzere ayrıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Neredeyse bir yıl sonra, evine yakın bir dairede ölü bulundu. Ölümü hakkındaki polis soruşturması hala devam ediyor. 

Ailesi tarafından ‘Canan’, yabancı arkadaşları tarafından ‘Mary Jane’ ismi ile çağrılan Mihrican Mustafa, 38 yaşında hayata veda etti.

Londra'da, Shacklewell Lane üzerinden bulunan UK Turkish Islamic Trust'a ait olan Ramadan Mosque camisinde geçen cuma imam Hasim El Bakayi tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrası defin edildi

UK Turkish Islamic Trust'a ait olan Ramadan Mosque camisinde geçen cuma imam Hasim El Bakayi tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrası merhume defin edildi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.