Öne Çıkanlar ingiltere Djokovic Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir MUSIAD Business Networking Millfield Theatre Mehmet Gözde Metin Yılmaz

Bu haber kez okundu.

Fransa sokağa çıkma yasağını kaldırıyor, işte o tarih

AVRUPA AJANSI (AVA) - Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını nedeni ile zor günler geçiren Avrupa'da normalleşme süreci başladı. Fransa Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülke genelinde korona virüs salgını ile mücadele kapsamında 38 gündür devam eden sokağa çıkma yasağının 11 Mayıs tarihinde sona ereceği duyuruldu. Cumhurbaşkanlığı, anaokulundan liseye kadar okulların tekrardan açılacağını açıklarken, okula gitmenin ise zorunlu olmadığını belirtti. Cumhurbaşkanlığı günlük hayata bazı kısıtlamaların getirileceğini, toplu taşımada maske takmanın ve sosyal mesafenin zorunlu olacağını vurguladı. Cumhurbaşkanlığı, salgın nedeni ile yasaklanan şehirler arası seyahatlerin tekrardan başlatılacağını açıklarken, geçtiğimiz günlerde restoran ve bar dışında bazı işletmelerin açılabileceğini dile getirmişti. Cumhurbaşkanlığının, Salı günü kaldırılan yasaklar hakkında belediye başkanlarına bilgi vermesi bekleniyor. Fransa'da toplam korona virüs vaka sayısı 159 bin 877'ye, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 21 bin 340'a ulaştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.