Öne Çıkanlar ingiltere maç ne zaman Türkan Akbaş londra Balkan Ninnisi Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab George Floyd Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu

Bu haber kez okundu.

Hindistan ile Pakistan arasında tansiyon yükseliyor

Hindistan ve Pakistan arasında paylaşılamayan Keşmir bölgesinde, tansiyon yeniden yükseldi. Dün Hint savaş uçaklarının Keşmir’de bazı noktaları vurmasının ardından bugün Pakistan savaş uçakları Keşmir semalarında görüldü.
Hint basını, Pakistan savaş uçaklarının Keşmir’de Nowshera bölgesine girdiğini; bölgedeki sıcak gelişmeler üzerine havalanan Hindistan ordusuna ait bir MiG jetinin düştüğünü duyurdu. Budgam’da gerçekleşen olayda 2 pilotun hayatını kaybettiği; uçağın düşme nedeninin araştırıldığı duyuruldu. Bu açıklamadan çok kısa bir süre sonra ise Pakistan’dan olayı netleştiren bir açıklama geldi.
PAKİSTAN: İKİ UÇAĞI VURDUK, BİRİ DÜŞTÜ
Pakistan ordusu, hava sahalarına giren iki Hint savaş uçağının vurulduğunu ve birinin düştüğünü açıkladı. Ordu tarafından yapılan açıklamada bir pilotun ele geçirildiği belirtildi. Pakistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Bugün Pakistan Hava Kuvvetleri, Pakistan hava sahası içerisinde kontrolü sağladı. Hint savaş jetleri Pakistan’a girdi. İki uçak düştü, bir pilot ele geçirildi” ifadesi kullanıldı.
Pakistan Silahlı Kuvvetleri’nin sözcüsü General Asıf Ghafoor, “Hava sahamızın ihlal edilmesi sonrasında müdahale ettik. Hindistan’a ait iki savaş uçağını vurduk. Bunlardan ikisi de düştü. Bölgede yapılan çalışmalar sonrasında Hindistan ordusuna mensup bir pilot tutuklandı” dedi.
Pakistan yaşananların ardından acil olarak Pakistan Ulusal Güvenlik Kurulu’nu topladı. Pakistan, “Gerekirse nükleer silah kullanırız” açıklamasını yaptı.Pakistan Başbakanı Imran Khan da konuyla ilgili bir açıklama yaparak gerilimi düşürmeye çalıştı… Khan, “Hindistan ile krizi çözmek için oturup konuşmalıyız. Hindistan ile yaşanan anlaşmazlığı çözmek için bilgeliği ve sağduyuyu kullanmak gerekiyor” dedi.
EN AZ DÖRT HAVALİMANI KAPATILDI
Yaşanan gelişmeler üzerine Keşmir’deki Srinagar Havalimanı üç saat süre ile uçuşlara kapatıldığını duyurdu.
Hindistan hükümetinden bazı yetkililer Reuters’a açıklamada bulundu. İsmini açıklamayan yetkili, “Ülkenin kuzeyyindeki en az dört havaalanı kapatıldı. Gerilimin yükselmesi sonrasında Pathankot, Leh, Srinagar ve Jammu havalimanları kapatıldı” açıklamasını yaptı.Bu gelişmeler yaşanırken Taliban da devreye girdi… Taliban Sözcüsü Zebiullah Mücahid bir açıklama yaparak, “Bölgede yaşanan bu gerilim Afganistan’daki barış sürecini etkiliyor” dedi. Taliban yetkilisi, Hindistan’ın bu gerilimi bir an önce bitirmesi gerektiğini de dile getirdi.
Pakistan ordu sözcüsünün yaptığı açıklamada ise, “Hindistan’la krizi tırmandırmak istemiyoruz, bölgeyi savaşa sürüklemek istemiyoruz” ifadelerini kullandı.
Öte yandan yaşananların ardından Pakistan’dan flaş bir hamle geldi… Pakistan, Hindistan’la yaşanan çatışmaların ve gerilimin ardından tüm hava sahasını kapattığını duyurdu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.