Öne Çıkanlar Wolverhampton Nottingham Acın Ilıcalı Türk toplumu için COVID-19 aşı koronavirüs Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Aktuel Event filiz altın kelebek ödül töreni hakaret paylaşım

Bu haber kez okundu.

Hz. Muhammed karikatür yarışmasına yapılan saldırıyı IŞİD üstlendi

Amerikalı yetkililer, IŞİD'in iddiası sonrasında herhangi bir yorumda bulunmadı.IŞİD, dün, kendi radyosundan yaptığı açıklamada, "halifeliğin iki askerinin” saldırıyı düzenlediğini söyledi. Açıklamada, "Amerika'ya, bundan sonra yaşanacakların daha büyük boyutta ve daha trajik olacağını söylüyoruz,” denildi.Polis, saldırıyı düzenleyen iki kişinin Elton Simpson ve Nadir Sufi olduklarını açıkladı. Saldırganların Arizona eyaletinin Phoenix kentinde aynı apartmanda oturdukları da belirlendi.Simpson ve Sufi, Pazar günü serginin düzenlendiği yere ateş açıp, güvenlik görevlisini yaralamıştı. Saldırganlar, polisin açtığı karşı ateşte öldürüldü.Saldırganların, 2006 yılından bu yana güvenlik kuvvetlerinin takibi altında olduğu ve 2010 yılında FBI görevlilerine Somali'deki cihatçılara katılma konusunda yalan beyanda bulmaktan suçlu bulundukları da ortaya çıktı. FBI ve yerel polis yetkilileri saldırı sonrasında Sufi ve Simpson'un yaşadıkları apartmanı boşalttı, kordon altına alınan binada geniş çaplı arama yapıldı.Teksas polisi, saldırganların maksadının sergiye gelenleri öldürmek amacıyla ateş açtıklarını belirtti. Polis, saldırganların kullandığı arabada, mermi bulurken, patlayıcı maddeye rastlamadı.Karikatür yarışmasını, "Amerika'nın İslamlaşmasını Önleme” adıyla da bilinen Amerikan Özgürlükleri Koruma İnisiyatifi düzenledi. Yarışmayı kazanan karikatüre 10 bin dolarlık para ödülü konuldu. Grubun internet sitesinde yarışmanın "Amerika'nın cihatçıların tehdidinden korkmadığını” gösterme amacıyla düzenlendiği ve 350'yi aşkın eserin yarışmaya katıldığı yazıldı. Grubun yöneticisi Pamela Geller, CNN televizyonuna yaptığı açıklamada, yarışmanın ifade özgürlüklerini koruma amacı taşıdığını kaydetti. Geçtiğimiz hafta, Müslüman göçmenlerin Amerika'ya girişinin yasaklanması gerektiği yönünde açıklamalarda bulunan Hollandalı politikacı Geert Wilders, karikatür yarışmasının da yapıldığı organizasyonun ana konuşmacısıydı. Wilders, sosyal medya hesabında konuşmasının ardından silah sesleri duyduklarını ve binayı terk ettiklerini yazdı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.