Öne Çıkanlar kktc İngilterenin başkenti Small and medium Enterprises for Labour Yurtdışı Türkler Cemevi ingiltere avrupa cemal kaşıkçı maç hangi kanalda son dakika Fransız piyanist Caroline Sageman

Bu haber kez okundu.

İstiklal Caddesi'ndeki patlamayı dünya basını böyle gördü

Patlamayı ilk geçen ajans Reuters oldu. İngiliz haber ajansı, "İstanbul'un turistik merkezinde yaşanan patlamada iki kişinin öldüğünü, yedi kişinin de yaralandığını" yazdı. 

Amerikan Associated Press haber ajansı ise İstanbul'un kabalık caddesinde patlama yaşandığını ve bölgeye ambulansların sevk edildiğini duyurdu. 

Fransız haber ajansı AFP ilk haberinde, "İstanbul'un kalbindeki kalabalık alışveriş caddesinde patlama yaşandı. Patlamanın nedeni bilinmiyor. Ambulanslar olay yerine sevk edildi" ifadelerini kullandı. AFP son gelişmeleri aktardığı ikinci haberinde ise "patlamanın canlı bomba saldırısı sonucu yaşandığını ve iki kişinin hayatını kaybettiğini"  yazdı.

İngiliz yayın kuruluşu BBC patlamanın İstanbul'un önemli turistik bölgelerinden birinde yaşandığını duyurdu. BBC haberinde, geçen pazar günü Başkent Ankara'da gerçekleştirilen ve 37 kişinin öldüğü canlı bomba saldırısını TAK'ın üstlendiğini vurguladı. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.