Öne Çıkanlar ingiltere londra avrupa muharrem ince maç ne zaman maç hangi kanalda kktc Samsunspor koronavirüs gazete

Bu haber kez okundu.

İtalya'dan Türkiye'ye 'konsolosluk' cevabı

Bakanlığın internet sitesine konan açıklama, “Türk Dışişleri Bakanlığı’nın, Cuma günü İstanbul’da gerçekleştirilen ve gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’e karşı açılan davanın ilk duruşmasına bazı Avrupalı diplomat ve konsüler temsilcilik mensuplarının katılmasını protesto etmek için yaptığı çağrıya ilişkin” sözleriyle başladı.

“KONSOLOSLARIN İLGİSİ, TÜRKİYE’NİN AB’YE GİRMEK İSTEMESİNDEN KAYNAKLANIYOR”

İfade özgürlüğünün, Türkiye’deki siyasi tartışmalar için temel önemde olduğu belirtilen açıklamada, Avrupalı diplomatların bu ilgisinin, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) girmeye aday bir ülke olmasından kaynaklandığı da vurgulandı. Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün duruşmasına, Almanya Büyükelçisi Martin Erdmann ile İngiltere, Kanada, İsviçre, Almanya, İtalya, Hollanda, Avusturya, Finlandiya, Fransa ve Polonya başkonsolosları da katılmıştı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konsolosluk dışındaki faaliyetlerin izne tabi olduğunu belirterek, "Diplomasinin de bir adabı ve edebi var" sözleriyle tepki göstermişti.Bunun ardından, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın, duruşmaya katılan büyükelçi ve konsoloslar konusunda ilgili ülkelerin elçiliklerine nota verdiği belirtilmişti.Söz konusu temsilcilerin, Viyana Sözleşmesi’ni ihlal ettiği öne sürülmüştü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.