Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade

Bu haber kez okundu.

Kobani'de son durum ,170 binden fazla kişi Türkiye'ye sığındı

Kobani'den Sabah gelen haberler, IŞİD’in ilerleyişinin yavaşlatıldığı yönündeydi ancak son açıklama, terör örgütünün kentin iki mahallesine girdiği şeklinde.IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırıları sürüyor. Dün erken saatlerde örgüt militanlarının kent içinde girdikleri bazı bölgelerden geri çekilmek zorunda kaldığı kaydedilmişti. Ancak akşam saatlerinde PYD Eş Başkanı Asya ABDullah, IŞİD'in kentin iki mahallesine girdiğini açıkladı.
 Haber ajansına konuşan Abdullah, "IŞİD, ağır silahlar ve tanklarla iki mahalleye girdi. Çatışmalar çok yoğun, siviller ölebilir" dedi. ABD liderliğindeki koalisyon güçlerinin son günlerde gerçekleştirdiği etkili hava saldırılarının bölgedeki dengeleri değiştirdiği belirtilirken, çatışmalar yoğunlaşarak sürüyor. YPG güçleri karşı saldırıya geçerek IŞİD militanlarını püskürtmeye çalışırken, ABD liderliğindeki koalisyon güçleri de Kobani'deki IŞİD mevzilerini bombalamaya devam ediyor.  Bununla birlikte Kobani'de süren çatışmalar, Türkiye sınırından net bir şekilde duyuluyor3 haftayı aşan çatışmalarda Kobani'de 400'den fazla kişinin yaşamını yitirmiş durumda. Kobani ve çevre köyleri terkeden 170 binden fazla kişiyse Türkiye'ye sığındı.
Kobani'den acil çağrı: Kent düşüyor
 KOBANİ'den son dakika acil yardım çağrısı geldi. Kobani'nin kaderini belirleyecek en kritik kapı olan Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın düşmek üzere olduğu haber veriliyor.PKK'ya yakınlığı ile bilinen ANF ajansı Kobani'deki son durumu duyurdu. Bölgedeki Kürtler acil çağrı yaparak IŞİD'in tüm gücüyle Kobani'nin can damarı olan Mürşitpınar sınır kapısına saldırı başlattığını haber verdi.
 Kobani savaşının 25.'inci gününde 3 cephedeki çatışmalar şiddetlendi. IŞİD tüm gücüyle en kritik cepheye saldırı başlattı. IŞİD tüm ağır silahlarını da bu kapıya çevirmiş durumda.Bölgedeki Kürt kaynaklardan gelen haberlere göre Doğu, Güney ve Batı cephelerinde bugüne kadar ki en şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Kobani'nin üçte birini elinde tutan IŞİD Sabah saatlerinde 2 mahalleyi daha ele geçirmişti.
 KOBANİ'NİN KAPISI DÜŞMEK ÜZERE!
 Öğle saatlerinde ise Kobani'nin can damarı olan ve kritik öneme sahip olan Mürşitpınar sınır kapısına IŞİD tarafından büyük bir saldırı başlatıldı. IŞİD'in buraya ele geçirmesi durumunda Kobani'yi tamamen çembere alarak kenti teslim alacağı bildiriliyor.
 KATLİAM OLUR
 Kobani'deki Kürtler şiddetli saldırı sebebiyle acil çağrı yaptılar ve Mürşitpınar sınır kapısı düştüğü taktirde büyük bir katliamın yaşanabileceğini duyurdular. Kürt yetkililerin verdiği bilgilere göre Kobani'nin dışa açılan tek kapısı olan Mürşitpınar düştüğü taktirde binlerce sivil, büyük bir katliam tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.
 
PENTAGON : KOBANİ KURTARILAMAZ 
 *ABD Savunma Bakanlığı, IŞİD'e karşı sahada birlikte çalışacakları yetkin bir gücün olmaması halinde hava saldırılarıyla elde edilecek başarının sınırlı olacağını ve Kobani'nin kurtarılamayacağını açıkladı.*Pentagon sözcüsü John Kirby açıklamasında, “Tek başına hava saldırıları bunu başaramayacak, durumu düzeltemeyecek ve Kobani’nin kurtulmasını sağlamayacak. Bunu biliyoruz ve defalarca bunu söyledik” ifadelerini kullandı..
KOBANİ'DE HALK AÇ KALDI
 Kobani yönetimi sözcüsü Mahmud Beşar, uluslararası kurum ve kuruluşlara insani yardım çağrısında bulundu.
Beşar, “Binlerce yurttaş güvenlik nedeniyle her şeylerini bırakarak kent merkezine geldi. Kobanê de ambargo ve kuşatma altında olduğu için yaşamsal ihtiyaçlar karşılanamıyor. Bu nedenle sivil halka yiyecek, içecek, giyecek, ilaç, battaniye vb. yaşamsal gereksinimlere ihtiyacı bulunmaktadır" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.