Öne Çıkanlar Aşı pasaportu KitapEvi londra Fieldseat KitapEvi 19 Mayıs Aile birleşimi 19 Mayıs ingiltere 19Mayıs londra GençlikVeSporBayramı Hüsni Hat Sergisi Ruha Şifa

Bu haber kez okundu.

'Kod adı Venüs' Londra'dan Cannes Festivali'ne

 

AVRUPA AJANSI (AVA)

MAHİR TAN-LONDRA

Dünya'nın en ünlü Film festivallerinden Cannes'te ilk kez KKTC yapımı bir film  gösteriliyor. 21 Nisan tarihinde Cannes'da Dünya sinema izleyicilerinin önüne çıkacak film yapımcı Tamer Garip'in "Kod Adı Venüs"ü.

10 Nisan günü KKTC Londra temsilciliğin ev sahipliğindeLondra Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapılan bir kokteyl ile Türk basını ve Londra'daki Türk misyonuna tanıtılan yapımcı Tamer Garip, "Filmin 2012 Cannes  fesvalinde Dünya sinemaseverleri ve dev sinem sinema şirketlerinin önüne çıkmasının Türk sinema sanatı ve KKTC nin tanıtımı açısından çok önemli bir fırsat" olduğunu söyledi. Tanıtım resepsiyona Londra'da bulunan KKTC  Kültür ve Turizm  Bakanı Ünal Üstel, Londra Temsilcisi Oya Tuncalı, Türkiye Başkonsolosu Ahmet Demirok katıldılar. Resepsiyonda kısa birkonuşma yapan Yapımcı Tamer Garip, filmin baş oyuncusu John Lee-Kemp'i davetlilere tanıttı.

Tamer Garip

Sinema KKTC'de üçüncü sektör olabilir.   

"Kod Adı Venüs"ün yapım,yönetim ve yazarlığını yapan Tamer Garip, açış konuşmasında  Sinema ve film yapım çalışmalarının geliştirilmesinin KKTC ekonomisine getireceği önemli katkılardan söz etti. KKTC ekonomisinin esas olarak Eğitim ve Turizm yatırımlarına dayandığını söyleyen yapımcı Tamer Garip "biz bu sektörlerin arasına sinema ve ilgili endüstriyi de katmak için bu filmin yapımına giriştik" dedi. 2012 Cannes film festivaline katılarak büyük bir tanıtım şansı yakaladığını belirttiği "Kod Adı Venüs" filminin KKTC toplumunu ve adanın doğal ve tarihi zenginliklerini Dünya'nın gözleri önüne sereceğini söyleyen Garip, "KKTC toprakları hızla gelişen Türk film şirketleri veTv kuruluşları için büyük bir yatırım alanı yaratıyor" dedi. "Kod adı Venüs" filminin gösteriminin ilk kez olarak 21 Mayıs tarihiinde yapılacağını söyleyen Tamer Garip filmin, Kıbrıs adasının 1955-74 arasındaki geçmişini anlatan bir aşk,casusluk ve macera filmi olduğunu belirtti. Filmin KKTC de  yapım masraflarının bir milyon sterlinin üzerinde olduğunu ancak hala bazı eksiklerin tamamlanması için desteğe ihtiyaçları olduğunu söyleyen Tamer Garip, Kod adı Venüs'ün büyük ölçüde Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı ve Yakın Doğu Üniversitesi'nin yaptığı destekle gerçekleştiridiğini vurguladı .

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.