Öne Çıkanlar ingiltere İngilterede sigara Avrupa iberallerin İngiliz Ligi Erdoğan Sıcak öldü Mehmet Mimoğlu YTB Yurtdışı Koray Avcı kktc sigarasız nesil

Bu haber kez okundu.

Metro istasyonundaki patlama böyle görüntülendi

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Zaventem Uluslararası Havalimanı'nda sebebi bilinmeyen iki patlama yaşandı. Belçika resmi televizyonu saldırılarda "çok sayıda" kişinin öldüğünü duyurdu. Sky News'ün olay yerinden bildiren muhabiri, hâkim düşüncenin terör saldırısı olduğunu ancak bu ihtimalin henüz yetkililerce doğrulanmadığını söyledi. Havalimanında meydana gelen çifte patlamanın ardından bu kez de AB kurumlarına yakın bir metro istasyonunda patlama gerçekleşti. Brüksel'de bütün metro istasyonlarının kapatıldığı belirtildi.Rus Sputnik yayın kuruluşunun Belçika medyasına dayandırdığı habere göre; patlamada 11 kişi öldü, 20 kişi de yaralandı.Flemenkçe yayın yapan 'Hey Laatste Nieuws' gazetesi, havalimanında başka bombalar da bulunduğunu yazdı.İngiliz yayın kuruluşu BBC, terminal binasından dumanların yükseldiğini bildiriyor.Patlamanın, Amerikan Havayolları kontuarının yanında gerçekleştiği bildirildi. Tanıklar patlamanın yerel saatle 08:00'den kısa bir süre önce yaşandığını aktardı.Sky News'ün olay yerinden bildiren muhabiri Alex Rossi, "Binanın sallandığını hissettim. Toz ve duman vardı. Patlamanın yaşandığı yere gittim ve şoke olmuş insanlar vardı. Buradaki fikir, patlamanın bir çeşit terör saldırısı olduğunu yönünde. Ama havalimanındaki hiçbir yetkili tarafından doğrulanmadı" dedi.Belçika medyası havalimanını boşaltıldığını belirtiyor. Liman uçuşlara kapatıldı.

Belçika haber ajansları, patlamalardan önce silah sesleri duyulduğunu bildirdi.Bölgeden bildiren Anadolu Ajansı muhabiri gelişmeleri, "Patlamanın çok şiddetli olduğunu biliyoruz. Çok sayıda ambulans yönlendirildi, yollar kapatıldı. Havalimanından dumanların yükselmesi şiddeti göz önüne koyuyor" diye aktardı.Brüksel Havalimanı'ndaki patlama, Paris'te 13 Kasım'daki saldırılarda 130 kişinin yaşamını yitirdiği katliamın başşüphelisi Salah Abdeslam'ın yakalanmasından dört gün sonra yaşandı.Zaventem Havalimanı, Başkent Brüksel'in 11 kilometre kuzeydoğusunda bulunuyor. Patlamanın yaşandığı havalimanı geçen yıl 23 milyondan fazla yolcu kabul etti.

METRO İSTASYONUNDA PATLAMA

Brüksel havalimanında meydana gelen çifte patlamanın ardından bu kez de AB kurumlarına yakın bir metro istasyonunda patlama gerçekleşti.Havalimanındaki patlamalardan hemen sonra Belçika'da ülke genelinde güvenlik seviyesi en yüksek nokta olan 4'e çıkarıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.