Öne Çıkanlar ingiltere Avrupa Gazetesi sahibi Vatan Öz İngiltere Türk basını Geleneksel Kitre Bebek Brunel University London Londra HMT Samsunspor Bursa Kebap Evi ingiltere ÖNAY ALPAGO ANAYASAMIZ Yağmur Köseoğlu

Bu haber kez okundu.

PROVOKATİF BİR TİYATRO DENEYİMİ, YABANCILARI ÖLDÜREN İNGİLİZ KRALLAR

Realfake Theatre ve Camden People’s Theatre iş birliğiyle gerçekleşen "Yabancıları Öldüren İngiliz Krallar" oyunu, 23 Nisan-11 Mayıs tarihleri arasında seyirciyle buluşacak.Bu cesur ve çarpıcı oyun, İngiliz kültürünü yeniden yorumlayarak Shakespeare tiyatrosu kurumuna açık sözlü bir eleştiri getiriyor. Sanatçı Philip Arditti ve Nina Bowers tarafından tasarlanan oyun, İngiliz kimliklerinin kara mizahla işlendiği bir sahne performansı sunuyor. Shakespeare'in eserlerinin günümüzdeki anlamını sorgulayan ve 2024'te Shakespeare'in taşıdığı anlamı provokatif bir dille ele alan oyun, İngiliz milliyetçiliğinin gelişimini çocuksu bir merakla ve hicivli bir bakış açısıyla inceliyor.

Gazetemize konuşan oyunculardan Philip Arditti oyuna dair şunları dile getirdi: Yabancıları Öldüren İngiliz Krallar oyunu Shakespeare Globe'da V. Henry oyununu oynarken tanıştığım yine rol arkadaşım Nina ile yaptığımız sohbetler sırasında ortaya çıkmış, mizahi ve absürt bir oyun. Shakespeare'in İngiliz olma haline dair kral V. Henry üzerinden yazdığı V. Henry oyununu, sahnelediğimiz dönemde Nina ile birlikte yaşadığımız ve içine düştüğümüz durumlar üzerinden kaleme aldık." Arditti devamla "Yabancıları Öldüren İngiliz Krallar oyunu için kısaca, İngiliz olmayan iki oyuncunun oldukça İngiliz olan V. Henry oyununu oynarken karşılaştıkları saçmalıkların sahneye taşınması olarak da özetleyebiliriz" dedi. 

23 Nisan-11 Mayıs tarihleri arasında Camden People’s Theatre, 58-60 Hampstead Road, London, NW1 2PY adresinde sahnelenecek olan "Yabancıları Öldüren İngiliz Krallar", milliyetçiliğe dair farklı bakış açıları sunarak izleyicilere yenilikçi bir seyir zevki vadediyor.

Türkçe üst yazılı gösterimi 7 Mayıs 2024'te gerçekleşecek olan oyun için biletler https://cptheatre.co.uk/whatson/English-Kings linkinden temin edilebilir.


OYUNCULAR:


Philip Arditti:
Philip, oyuncu, yazar ve tiyatro üreticisidir. İstanbul'un Yahudi topluluğunda büyüyen Philip, 1999 yılında Londra'ya taşınarak, Londra Kraliyet Akademisi olan RADA'da tiyatro ve oyunculuk üzerine eğitim aldı.Philip, ilk olarak, HBO/BBC mini dizisi olan “House of Saddam” da Uday Hussein'i canlandırmasıyla tanındı. En son ITV’ni iki projesinde yer aldı. 2008 ile 2018 yılları arasında National Theatre'da düzenli olarak sahne alan Philip, 2019'da Michelle Terry'nin Michelle Terry’s Globe Ensemble projesinin bir parçası olarak IV.Henry oyununda başrolü oynadı.

Nina Bowers:
Nina, tiyatro ve kabare alanında çalışan multidisipliner bir performans sanatçısı ve yazardır. Oynadığı roller arasında Anna Deveare Smith'in “Twilight Los Angeles 1992” adlı eserindeki 19 karakterin tümü ve Time Out dergisinin "ön plana çıkan performans" olarak nitelendirdiği “As You Like It” oyunundaki Rosalind rolü bulunmaktadır. Oyunculukla birlikte, Nina aynı zamanda yazılar kaleme alarak oyun yazarlığı da yapmaktadır. Yazdığı eserlerden bazıları, The Yard, ICA, Camden People’s Theatre gibi mekanlarda sergilenen Nina’nın, “Nina Talks about Her Values” ve CPT Sprint Festivali için oluşturulan “The Mantis from Atlantis” adlı iki tek kişilik gösterisi de bulunmaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.