Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Balkan Ninnisi Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab George Floyd Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu İbrahim Doğuş

Bu haber kez okundu.

Çavuşoğlu-Pompeo görüşmesinden sonra önemli açıklamalar

45 dakika süren görüşmenin ardından ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert, “Pompeo ve Çavuşoğlu birçok konuda yapıcı görüşmeler yaptı. İki ülke arasındaki sorunları çözmeye yönelik çalışmaya devam etme konusunda anlaştılar” dedi.
Öte yandan Pompeo, Türkiye’ye yönelik yaptırımların ABD’li rahip Andrew Brunson’ın iadesi konusunda çok ciddi olduklarının göstergesi olduğunu belirtti.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ile görüşmenin yapıcı geçtiğini, sorunların çözümü için yakın bir şekilde çalışmaya devam edeceklerini bildirirken, “Tehdit dili ve yaptırımlarla sonuca varılamayacağını söyledik. Bunun anlaşıldığını düşünüyoruz” dedi.
ABD, Türkiye’de tutuklu bulunan ve geçen hafta ev hapsine alınan Brunson’ın serbest bırakılması için Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik yaptırım kararı aldıklarını açıklamıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.