Öne Çıkanlar Emeklilik 24 haziran seçimleri ataturk siirt eruh suikast türkiye ve rusya Hasan Gönen suriye gerilim Londradan İtalya turuna suriye operasyonu

Bu haber kez okundu.

Advantage'dan Kaza yapan MINICAB sürücülerine kiralık araç uyarısı

Advantage Avukatlık Bürosu ve Sigorta Firması Direktörü Hüseyin Osoy, kazadan sonra minicab sürücülerine kiralık araç verildiği sırada imzalanan sözleşmeye dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. 

Kaza davaları başta olmak üzere birçok alanda müşterilerine hizmet veren Advantage Avukatlık Bürosu ve Sigorta Firması, Minicab kazaları alanında da sunduğu servisle Türkçe konuşan topluma en iyi hizmeti veriyor.  

Minicab kazaları ve daha sonra verilen hizmetlerle ilgili bilgi veren firmanın yöneticilerinden Hüseyin Osoy, "Kaza yapan bir minicap sürücüsü öncelikle Advantage Avukatlık Bürosu'na gelip incinme davası açabilir. Ve ardından grubumuz bünyesinde hizmet veren kiralık araç bölümünden de aracını teslim alabilir" dedi. 

Kazadan sonra minicap sürücüsünün alacağı aracın Public Carriage Office (PCO) lisanlı olması gerektiğini kaydeden Osoy, "Verilecek olan aracın kesinlikle PCO lisanslı olması gerekiyor. Bu lisans bizim araçlarımızda bulunmaktadır. Piyasada hizmet veren birçok firma avukatlık işlemleri bittikten sonra kazaya karışan sürücüyü araç için başka bir firmaya yönlendiriyorlar. Ama bizim gurubun altında birçok hizmet verilmektedir işte bunlardan biride kiralık araç hizmetidir" diye konuştu. 

Kaza yapan vatandaşın iş ve zaman kaybını bu şekilde önlediklerine dikkat çeken Hüseyin Osoy, "Müvekkilimiz ofisimize gelip gerekli evrakları doldurduktan sonra aracıda kapıya gelmiş oluyor. İşlemler biter bitmez anahtarı teslim ediliyor”dedi. 

Ekonomik krizle birlikte bir çok kişinin Minicab şoförlüğü yaparak geçimini sağlamaya çalıştığını kaydeden Osoy şunları söyledi: "Toplumumuz yavaş yavaş kabuk değiştiriyor. Kebap ve benzeri işlerden ayrılanlar ya otobüs ya de ninicab sürücüsü oluyor. Minicab sürücüsü olmakta zor bir şey değil. Eğer kriminal bir geçmişiniz yoksa rahatlıkla bu mesleği sürdürebilirsiniz. Sermaye olarak sadece bir araca ihtiyaç var başka bir şey yok" şeklinde konuştu. 

Osoy, krizle birlikte minicab şoförlüğün cazip bir meslek haline geldiğini ve Public Carriage Office'in 5 yaştan daha büyük olan araçları artık kabul etmediğini belirterek, Minicab şoförlüğün göründüğü kadar kolay bir iş olmadığını ancak krizden dolayı değerlendirilebilecek bir meslek olduğuna dikkat çekti.  

Osoy, "Bu işin gecesi gündüzü yok, bu mesleği icra eden kişi, hem ailesini hem de sosyal yaşamını ihmal edebilir. Gece gündüz yollarda olmak kolay olmasa gerek. Ayrıca can güvenliğinizde tehlikede. Ama günün sonunda kolay bir meslek değil. Bizler firma olarak kaza yapan kişilere bu konuda yardımcı oluyoruz. Bir avukatlık alanında iki de araç temini konusunda yardımlarımız oluyor" dedi. 

Minicap kazalarından sonra, sürücülere firmalar tarafından verilen araç prosedürü ile ilgili detaylı bilgiler veren Osoy, "Bazı firmalar kiralık araç verirken ilerde meydana gelecek risklerle ilgili müşterilerine detaylı bilgi vermekten kaçınıyorlar. Firmalar, kaza yapan şoföre aracı kredi olarak veriyor. 'Bu aracı alıyorsunuz ama borç olarak size verliyor. Bu borç tamamen sizin sorumluluğunuzdadır. Ama bu borcu sizden değil hatalı olan sigorta şirketinden talep edeceğiz Ama yasal olarak bu sözleşmede eğer karşı taraftan almazsak sizden alabiliriz' diye yasal bir yetki var" dedi. 

Sözleşmenin çok dikkatli okunduktan sonra imzalanması gerektiğini kaydeden Osoy, "Aracın kredi olarak verilmesi için minicab şoförünün banka hesabında yüksek miktarlarda para bulunmaması gerekiyor. Eğer o kişinin hesabında örneğin 10 bin sterlin para var ise, sigorta firması hemen devreye girer ve neden aracı kredi olarak aldığını sorgulayabilir. Bu durumda para kaza yapan kişiden tahsil edilmesi sözkonusu olabilir. Bu araçlar kredi karşılığı neden veriliyor? Çünkü kişinin hesabında parası olmadığı için veriliyor" dedi. 

Bu konunun son derece önemli olduğunu her minicab sürücüsünün bilmesi gereken bir konu olduğunu ifade eden genç işadamı, "Birçok kişi kaza yaptıktan sonra ilk sorduğu şey 'araç veriyormusunuz? Sorusu soruluyor. Sözleşmedeki maddelerin hiç birine bakmadan direkt imzayı atıyorlar. Ve aracı alıp sürüyorlar. Burada o avukatlık firmasının sözleşmenin içeriği ile ilgili müvekkilini aydınlatması gerekiyor.  Ne koşullar karşılığında verildiği kaza yapan kişiye tek tek anlatılmalıdır" dedi. 

İngilizce dil sorunu nedeniyle birçok kişinin başvurdukları firmalardan sağlıklı bir servis alamadığını kaydeden Osoy, "Kaza yapan bir minicab sürücüsü bize geldiği zaman baştan sonuna kadar doğru yönlendiriliyor. Kiralık araç bölümü de bizim firmamızın altında hizmet verdiği için kontrol tamamen bizim elimizin altındadır. Amacımız kapımıza gelen müşterimize en iyi hizmeti verebilmektir. O kişi güler yüzlü bir şekilde ofisimizden ayrılıyorsa ne mutlu bize" diye konuştu. 

'Advantage House, 273 Fore Street, Edmonton, London N9 0PD' adresinde hizmet veren Advantage firması ile ilgili daha fazla bilgiyi 0208 8071 676 no'lu telefondan almak mümkün.  


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.