Öne Çıkanlar londra 24 haziran seçimleri Anadoludan Mistik Sesler Yanıla Yanıla Londradaki Türk öğrencilere Feryal Clark ingiltere Türkiye İşçi Partisi Britanya Örgütü İngiltere parlamentosunda ATRESMEDIA Dr. Müge Çevik

Bu haber kez okundu.

Dolar ve Euro kaç TL ile güne başladı

Amerikan Merkez Bankası (FED) Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) Ekim ayı toplantı tutanaklarının hisse senedi piyasalarında yarattığı iyimserlik devam ediyor. Tutanakların halihazırda fiyatlara girmiş olan Aralık ayı faiz artırımını teyit etmesi ve artırımın kademeli ve yumuşak olacağına dair algı ile piyasalarda aşağı yönlü hareketler hız kesti. Tutanakların açıklanması önceside yedi ayın zirvesine yaklaşan Dolar değer kaybederken hisse senetleri, altın ve petrol yükseldi.Yoğun veri akışının olmadığı günde yurtiçinde yeni kabinenin oluşması ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Beklenti Anketi izlenecek. Avrupa tarafında ise saat 10:00'da Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Draghi'nin konuşması takip edilecek.

DOLAR 2,84 TL SEVİYESİNDE
Önceki kapanışta Dolar satış fiyatı 2,8460 TL, Euro'nun satış fiyatı 3,0570 olmuştu.Euro/Dolar paritesi yüzde 1,07 seviyesinde işlem görüyor. Tahvil faizleri geriledi. 2 yıllık gösterge tahvilin faizi yüzde 10,32, 5 yıllık tahvil faizi yüzde 10,18 ve 10 yıllık tahvilin getirisi ise yüzde 9,89'a geriledi.

BORSA İSTANBUL YATAY AÇILDI
Borsa İstanbul 100 Endeksi (BIST 100) haftanın son işlem gününe yüzde 0,05 düşüşle 80.397,56 puandan başladı. Endeks dün yüzde 0,09 düşüşle 80.441,20 puandan kapanmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.