Öne Çıkanlar Londrada Reha Erdem Ayşe Gürgün Say Mortgage Advisers firması Ersin Kırçak Mehmet Koççat İngilterede emlak İngilterede ne zaman emlak ingiltere Mortgage londra Mortgage Independent Mortgage

Bu haber kez okundu.

İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Yaşarata, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'ı ziyaret etti

KKTC Cumhurbaşkanı ile görüşen Yaşarata, seçme hakkı ve ulusal hava yollarını ele aldı. İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Muhammet Yaşarata, 12 Aralık Salı günü KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ı ziyaret etti. Görüşme, Cumhurbaşkanlığı sarayında gerçekleşti ve İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası Koordinatörü Nafiya Horozoğlu ve avukatı Kemal Şentürkler de toplantıda yer aldı. Görüşmenin ardından düzenlenen basın açıklamasında Yaşarata, KKTC'nin dünya çapında tanıtılmasında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinin kritik bir rol oynadığını belirterek şu açıklamalarda bulundu:
 "Sayın Cumhurbaşkanım, özellikle bu makama geldikten sonra, yılmadan, usanmadan dünya genelinde gezerek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni (KKTC) tanıtmaya çalıştığınız için şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler'deki konuşmaları ve dünya genelinde, özellikle Türk Devletlerinde başlattığı girişimlerle, KKTC'nin tanıtımında liderlik ve öncülük rolünü üstlendiği için kendisine derin şükranlarımı sunuyorum." Yaşarata, Türkiye Cumhuriyeti'nin KKTC'nin dünya çapında tanıtılmasında oynadığı liderlik rolüne vurgu yaparak, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerini iletti. Yaşarata, KKTC'deki Kıbrıs Türk toplumu olarak Erdoğan'ın liderliğini farkındalıkla takip ettiklerini ve desteklediklerini de ekledi.
 

‘İNGİLTERE’NİN BİRÇOK YERİNDE BELEDİYE MECLİS ÜYELİKLERİ KAZANDIK’
 
"İngiltere'de yaşayan 300 binden fazla Kıbrıs Türk vatandaşı, İngiltere ülke ekonomisine yıllık 7 milyar pound değerinde katkı sağlamaktadır. Bu başarı, sadece Kıbrıs Türk diasporası için değil, tüm İngiltere’de yaşayan Türk toplumunun etkili ve başarılı bir diaspora oluşturması için harcadığımız çabalardan kaynaklanmaktadır. Özellikle İngiltere’nin birçok yerinde Belediye Meclis Üyeliklerindeki kazanımlarımız ve son olarak da 250,000 nüfusa sahip Bexley Belediye Başkanı olarak seçilen Sayın Ahmet Durmuş'un başarısı, toplumumuzun ulaştığı önemli konumları simgelemektedir."
 
Başkan Yaşarata, daha sonra KKTC'nin dünya çapında tanıtılması ve Kıbrıslı Türklerin yurtdışındaki seçimlere katılımı konularındaki önemli iki konuya değindi.
 
‘Global Perspektifte Yurtdışında Yaşayan Vatandaşların Seçimlere Katılımı ve KKTC İçin Öneriler’
 
Yaşarata, özellikle vurgulamak istediği konunun, İngiltere'de yaşayan Kıbrıslı Türklerin Kıbrıs'taki seçimlere katılımının sağlanması ve bunun önemi olduğunu belirtti. Yurtdışında yaşayan vatandaşların seçme hakkının, demokratik hakların bir yansıması olmanın ötesinde, Kıbrıs Türk toplumunun bütünlüğünü ve temsilini güçlendiren bir adım olduğunu ifade etti. Bu bağlamda, yurtdışında oy kullanma sürecinin kolaylaştırılması ve yasal düzenlemelerin yapılması çağrısında bulundu.
 
YURTDIŞINDA YAŞAYAN VATANDAŞLARIN SEÇİMLERE KATILIMI DEMOKRASİNİN TEMEL PRENSİBİ
 
Yaşarata, dünya genelinde yurtdışında yaşayan vatandaşların seçimlere katılımına dair uygulamalara değinerek, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, Türkiye ve Hindistan gibi ülkelerin çeşitli yöntemlerle yurtdışında yaşayan vatandaşlarının kendi ulusal seçimlerine katılımını sağladığını belirtti. Bu yöntemlerin, demokrasinin temel prensiplerini güçlendirdiğini ve küresel çapta vatandaşların temsil edilmesini sağladığını söyledi.
 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile İngiltere ve Diğer Tüm Ülkeler Arasındaki Hava Yolu Bağlantıları için Özel-Kamu Havayolu Gelişim Projesi
 
Yaşarata, ikinci olarak, Kıbrıs'a seyahat eden yurt dışındaki vatandaşlar ve ülkeye gelmek isteyen turistlerin karşılaştığı zorluklara dikkat çekti. Yüksek uçak bileti fiyatları ve sınırlı uçuş seçeneklerinin, Kıbrıs'a olan bağlantıyı zayıflattığını ve Larnaka Havalimanı'na olan bağımlılığı artırdığını ifade etti.
 
Şu anda KKTC'ye uçuş yapan sadece iki havayolu olduğunu belirten Yaşarata, bu durumun turist taşıma ve Türkiye ile KKTC arasındaki bağları güçlendirme konusunda yetersiz kaldığını söyledi. Bu bağlamda, özel ve devlet destekli havayolu gelişim projesiyle ilgili önerilerde bulundu.
 
Yaşarata, mevcut durumda Türk Hava Yolları ve Pegasus Hava Yolları'nın KKTC'ye uçuşlar gerçekleştirdiğini, ancak bu hava yollarının daha çok kar amacı güden taşıma misyonlarına odaklandığını dile getirdi. Ercan Havaalanı'nın genişletilmesine rağmen sınırlı sayıda hava yolunun hizmet verdiği bir durumda, turist, diaspora ve öğrenci taşımacılığını geliştirmek amacıyla özel ve devlet destekli bir havayolu ortaklığı kurma çağrısında bulundu.
 
Yaşarata, "Ercan Havaalanının genişletilmesi ve modernize edilmesinden sonra, İngiltere ve diğer ülkelerle olan bağlantıları güçlendirmek için ulusal bir hava yolu kurulması kritik bir adımdır. Bu, sadece KKTC vatandaşları için değil, aynı zamanda iş, turizm ve eğitim amaçlı seyahat eden birçok kişi için de faydalı olacaktır. Bu bağlamda, yeni uçuş rotalarının açılacak, daha rekabetçi bilet fiyatlarının sunulacak ve daha sık uçuş seçeneklerinin sağlanarak, Kıbrıs Türk toplumunun İngiltere ile ve diğer ülkeler ile olan bağlarını güçlendirecek ve adanın uluslararası görünürlüğünü artıracaktır.
 
Bu gelişmeler, KKTC'nin turizm sektörüne de önemli katkılarda bulunacak. Daha fazla turistin adayı ziyaret etmesi, yerel ekonomiye doğrudan faydalar sağlayacak ve uluslararası alanda KKTC'nin tanıtımını güçlendirecektir. Ayrıca, ulusal hava yolu ile bu bağlantıların geliştirilmesi, yurtdışında yaşayan Kıbrıs Türkleri ile anavatan arasındaki kültürel ve aile bağlarını da güçlendirecektir.
 
Sonuç olarak, KKTC için ulusal bir havayolu şirketi kurmanın anlamı, yalnızca ulaşım sektöründe bir gelişme değil, aynı zamanda ülkenin genel ekonomik ve sosyal yapısının dönüşümü anlamına geliyor. Biz, İngiltere'de yaşayan iş adamları olarak, bu önemli girişime maddi ve manevi her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu açıkça ifade etmek istiyoruz. Ulusal bir havayolu oluşturulması fikrinin, KKTC'de yaşayan iş adamlarının da katkılarıyla, finansal olarak destekleneceğine dair bir çalışma yapmış bulunmaktayız.
 
Biz, KKTC'nin geleceğine inanıyor ve bu vizyoner projeye destek olmaktan gurur duyuyoruz. Bu ortaklık, KKTC'nin dünya sahnesindeki yerini güçlendirecek ve uzun vadeli ekonomik kalkınmanın yolunu açacaktır’’ ifadesini kullandı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.