Öne Çıkanlar Alper Baycın Galatasaray Meydanı elon musk öldü Düzgün Genç ingiltere Ahmet Savaşan antalya haberleri Yasar Dogan ibrahim kalın

Bu haber kez okundu.

Birleşik Kırallıkta yaşayan Kıbrıs Türk Toplumunun dikkatine

İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi yönetim kurulu adına başkan Leyla Kemal, Avrupa Gazetesine gönderdiği açıklamada Birleşik Krallıkta yaşayan Kıbrıs Türk Toplumunun harekete geçmesini istedi. İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi yönetim kurulu adına başkan Leyla Kemal, Avrupa Gazetesine gönderdiği açıklama şöyle:

Kıbrıslı Rum çatı sivil toplum örgütü

“Birleşik Krallık’ta faaliyet gösteren The National Federation of Cypriots in the UK isimli Kıbrıslı Rum çatı sivil toplum örgütü geçtiğimiz günlerde "Türkiye'nin Kıbrıs'ın karasularını işgal ettiği" iddiasıyla bir mektup kampanyası başlatmıştır.” “Kıbrıs adası etrafında tek taraflı adımlarla haklarımızı görmezden gelerek doğal gaz faaliyetlerini sürdüren Kıbrıs Rum tarafının, Kıbrıs Türk tarafı olarak Türkiye ile işbirliği içinde haklarımızı korumaya yönelik attığımız adımlara ilişkin asılsız iddialarına cevap verilmesi gerekmektedir. Bir çözüme ulaşılması yönünde elinden gelen tüm gayreti gösteren ve işbirliğine her zaman hazır olan Kıbrıs Türk tarafının karşı karşıya olduğu bu adaletsizliğe son verilmesi için Kıbrıs’ın Garantör Devletlerinden biri olan Birleşik Krallık’ın bu yönde tarafımıza destek vermesi önem arz etmektedir. 100 yıldır Birleşik Krallık’ta yaşamını sürdüren ve buradaki toplumun bir parçası haline gelen değerli Kıbrıslı Türk kardeşlerimizin bu yönde koyacağı her bir katkı toplumumuzun uğradığı adaletsizliğin giderilmesine yardımcı olacaktır.”

Vatandaşlarımıza bölge milletvekillerine iletilmesi ricası

“Yaşanılan bu haksızlığın İngiliz siyaseti gündemine taşınabilmesi için ekteki mektubun vatandaşlarımız tarafından bölge milletvekillerine iletilmesi önem arz etmektedir. Kuşkusuz ki, ne kadar çok mektup gönderilirse, sesimizi duyurma şansımız o kadar artacaktır.

Mektuptaki hitap bölümüne bölge Milletvekilinin adını ekleyip alt tarafının vatandaşlarımız tarafından imzalanması yeterli olacaktır. “

#SpeakupforTurkishCypriots etiketi (hashtag)

İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi yönetim kurulu adına başkan Leyla Kemal, Avrupa Gazetesine gönderdiği açıklama şöyle sona erdi:

“Ayrıca, hidrokarbon konusundaki tezlerimizin #SpeakupforTurkishCypriots etiketi (hashtag) ile sosyal medya kanallarından yayılması kamuoyu oluşturulmasında etkili olacaktır.

Bu doğrultuda, sözkonusu mektubun vatandaşlarımız tarafından bölge Milletvekillerine gönderilmesini teminen dağıtılması ve bu husustaki tezlerimizin sosyal medya kanallarından #SpeakupforTurkishCypriots etiketi (hashtag) ile yayılması hususunda göstereceğiniz çaba için şimdiden teşekkür eder, saygılar sunarımİngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi yönetim kurulu adına

Leyla Kemal, BAŞKAN”

FOTO

1

İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi yönetim kurulu adına başkan Leyla Kemal

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.