Öne Çıkanlar acun ılıcalı İstikbal avrupa İş Adamı Ferhat Akkaya Irak Türkmen Birliği İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Kayserispor Beşiktaş ABD Dışişleri Bakanlığı maç saat kaçta ingiltere

Bu haber kez okundu.

Britanya Alevi İnanç Kurumu Kurucusu Ali Dereli'den istifa açıklaması

AVRUPA GAZETESİ-AVRUPA AJANSI (AVA) LONDRA- Britanya Alevi İnanç Kurumu (BAİK) Başkanı, AABK İnanç Kurulu ve 2. Başkanı, AABK Genel kurul Delegesi Ali Dereli tüm görevlerinden ayrıldığını açıkladı. 1BİR VEDA VE TEŞEKKÜR YAZISI başlıklı açıklama ile görevlerinden ayrılan Ali Dereli, açıklamasında şunları söyledi:

"Değerli Canlar; Yaklaşık 12 yıldan beri içinde yaşadığımız Ingiltere'deki Alevi toplumunun gonul Birliği ve rizaligiyla yuruttugum "Yol" hizmetlerimin karşılığı olarak bana layık gördükleri; Britanya Alevi İnanç Kurulu Başkanlığı, Daha sonra İnanç kurulumuzun rizaligiyla secildigim AABK İnanç Kurulu ve 2. Başkanlığı,AABK İnanç kurulu rizaligiyla secildigim AABK Genel kurul Delegeliginden Ve Kurucusu olduğum Britanya Alevi İnanç kurulu üyeliğinden dün akşam kendi İnanç kurulmuzla yaptığım toplantida kendi rizaligimla tum bu görevlerimden ayrildigimi belirtmek isterim."

 

Ali Dereli: "Özellikle daha 8 ay önce ikinci kez beni bu hizmete layık gören İnanç kurulumuzdan, IAKM'deki Yaklaşık 400 kişilik halk toplantisinda ayakta ayrilmama rizalik vermeyerek emeklerime sahip çıkan gonul ve "Yol" taliplerimizden  ve tüm Yol kardeşlerimden özür diliyorum. Ama bu gerginliği daha fazla sürdürmenin Yol'umuza inancımıza ve toplumumuza daha çok zarar verebileceğini düşünerek bu karara varmış bulunuyorum.Saygılarımla...Ali Dereli- 14 ocak 2022" 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.