Öne Çıkanlar londra türkiye londra Türk markaları ingiltere Türk markalarının Londra Büyükelçisi Ertaş Londrada Türk İş Dünyası Türk İş Dünyası Güç Birliği Türk İş Dünyası Güç Birliği KKTCyi

Bu haber kez okundu.

Büyük güneş tutulması şiddetli bir depremi tetikleyecek

Sütçü yaptığı açıklamada: “Deprem enerjisini dünya kullanıyor. Dünya 2 kere dönüyor hem kendi etrafında hem de güneşin etrafında dönüyor. Güneşin etrafında dönerken güneşin enerjisini kullanıyor ama kendi ekseni etrafında dönerken gece-gündüz meydana geliyor. Burada kullandığı enerji deprem enerjisidir. Güneşten eğer enerji kesilirse dünya daha büyük deprem üretmek kaydıyla o enerjiyi  telafi edebilir. Onun için bu güneş tutulması tam güneş tutulmasıdır. Süresi uzundur. Enerji kaynı büyüktür. Bu nedenle dünyanın temkinli olması gerekiyor. Bir buçuk yıldan beri 8.0 üzerinde bir deprem olmadı. Bu depremlerde seri halde, 7.0 seri halde depremler meydana gelebilir. Ya da 8.5 veya 9.5 arası deprem meydan gelebilir diye düşünüyorum. Dünyada 2 enerji var, bir tanesi Güneş'in enerjisi diğeri ise depremlerin enerjisidir. Dünyada 2006 yılında beri takip ettiğim kadarıyla her gün bir tane 5.0 üzerinde bir deprem ve yaklaşık 10-15 tane 4.0 'lik deprem olur. Eğer bu depremler olmazsa mümkünü yok dünya tekrar kendini bir benek gibi hasta hisseder. Depremlerin bir enerjisi var atmosfer bunu kullanıyor. İkinci bir enerji hüneriysen gelen enerjidir. Dünya güneşten gelen enerjiyi sanıyorum ki dünyanın güneşin etrafında dönmesinde kullandığını zannediyorum. Eğer dünya güneşin etrafında dönerken güneşten gelen enerji kullanıyorsa bu güneş tutulması, sanıyorum ki en uzun güneş tutulması olacak 90 dakikalık bir enerji kaybı olacak. Ay, güneş ile dünya arasına girecek belli bir bölgede enerjiyi kestikten sonra dünya bu enerjiyi nereden çıkarması gerekir siye düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

2006 yılında Ay ve Güneş tutulması sonra 7 tane büyük deprem meydana geldiğini aktaran Sütçü, “Bu tam, halkalı, parçalı güneş tutulmaları gibi 21 Ağustos'ta Amerika'da olacak olan tam güneş tutulmasıdır. Depremlerle güneş tutulması arasında 15 günlük süre zarfında ilişkisi var mıdır diye makaleler yazılmıştır. 2006 yılında ay ve güneş tutulması sonra 7 tane büyük deprem meydana geldi. Buda büyük bir örnek olabilir diye düşünüyorum” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.