Öne Çıkanlar Demir Leydi Ambargoed Saniye Unal İngiltere Başbakanı Theresa May İş Adamı Ferhat Akkaya Londra TTFF Başkanı Serdar Sarı Türk Film festivali Şenol Bayram Londra IOD Yöneticiler Sırrı

Bu haber kez okundu.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson canlı yayına çıkarak olası kısıtlamalar lockdown konusunu açıkladı

AVRUPA AJANSI (AVA) LONDRA/ÖZEL-İngiltere Başbakanı Boris Johnson canlı yayına çıkarak konuyu açıkladı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson şunları söyledi: "İngiltere'de Lockdown olmayacak. Yeni kısıtlama olmayacak. Johnson, "Kıtanın bazı kısımlarında toplanan fırtına bulutları" konusunda uyardı ve şunları ekledi: "Yeni bir koronavirüs dalgası sürekli olarak Orta Avrupa'yı kasıp kavuruyor ve şu anda Batı Avrupa'daki en yakın komşularımızı etkiliyor".Downing Caddesi'ndeki bir basın toplantısında konuşurken, şu anda 40'ların üzerindekileri de içeren destekleyici bir atış için uygun olanları “günlük yaşamlarımızda yeni kısıtlamalardan kaçınmak istiyorsak, Çifte aşı yaptırarak doğru olanı yapan insanlar, aşı yaptırmayarak bağışıklıklarının zayıflamasına izin verdikleri için sonunda ciddi şekilde hastalanırlar ve hatta hayatlarını kaybederlerse, yaşadığımız onca şeyden sonra tam bir trajedi olur. ”

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Avrupa'nın bazı bölgelerinde artan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarına karşı temkinli olduklarını ancak şu anda zorunlu maske ve aşı pasaportunu içeren bir "B Planı"na geçmeye gerek olmadığını söyledi.

Johnson, yaptığı açıklamada, Avrupa'daki bazı hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde Kovid-19 hastalarının bulunduğunu ancak bunların tamamının aşısız olduğunu söyledi.Sırası gelenlerden hatırlatıcı dozu olmalarını isteyen Johnson, ülkede artık 40 yaş ve üstündekilerin de üçüncü doz randevusu alabilecek olmasından memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Johnson, olası bir kapanmaya ilişkin olarak ise "Şu anda verilerde B Planı'na geçmemizi gerektirecek hiçbir şey görmüyoruz. A Planı'na bağlıyız. Ama kesinlikle kabul etmemiz gereken şey, Avrupa'nın bazı bölgelerinde bir enfeksiyon fırtınası olduğu." dedi.
 
Soğukların artmasıyla böyle bir enfeksiyon fırtınasının kendilerini de etkileyebileceğini söyleyen Johnson, İngiltere için en iyi korumanın herkesin hatırlatıcı dozu yaptırması olduğunu belirtti.Salgın süresince üç kez karantina uygulayan İngiltere'de kapalı alanlar ve toplu ulaşımda maske takma zorunluluğu temmuz ayında kaldırılmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.