Öne Çıkanlar ingiltere Abdullah Ere Prenses Diana Tamamlayıcı Tıb Ryan Babel Chester Beatty Library ilk kadın ANTROPOSEN londra 18 Mart Şehitleri Serdar Yılmaz

Bu haber kez okundu.

Londra Alevi festivalinde Barış ile Adalet vurgusu

AVRUPA AJANSI (AVA) AVRUPA GAZETESİ/LONDRA-Londra’da mayıs sonu Haziran başı arası yapılan Alevilerin festivalini Britanya Alevi Federasyonu (BAF), İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Enfield Alevi Kültür Merkezi ortaklaşa düzenledi. Hacı Bektaşi Veli’nin, Yunus Emre’nin adalet felsefesinden onbinlerce can Adalet ve Barış için Cem oldular. Britanya Alevi kurumları tarafından 10 yıldır organize edilen, yöre dernekleri, sanat okulları, demokratik kitle örgütleri, kadın ve gençlik çalışmaları yürüten kurumlarında destek verdiği Britanya  11. Alevi Festivali sona erdi.

FESTİVALDE İNGİLİZ POLİSLER HALAY ÇEKEREK CANLARA EŞLİK ETTİ.

BİRLEŞİK KRALLIK ÜLKELERİNDEN İNGİLTERE'NİN BAŞKENTİ LONDRA'DA YAPILAN ALEVİ FESTİVALİ

İngiltere muhalefetindeki İşçi Partisi Enfield milletvekillerinden Feryal Clark ile Bambos Charalambous’un yanısıra Enfield Belediyesi Lideri Cllr Nesil Çalışkan, Enfield Belediye Başkanı Doris Jiagge ve yeni seçilen belediye meclis üyeleri katıldı. Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Mat ile Avrupa Alevi Kadınlar Birliği  Başkanı Nevin Kamilağaoğlu, İngiltere Cemevi tarihinde ilk defa kadın başkan seçilerek adını yazdıran İAKM ve Cemevi başkanı Filiz Koç ve diğer başkan İbrahim Has, Britanya Alevi Federasyonu Başkanı İsrafil Erbil festivalde yer aldı. 


İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi açıklaması şöyledi: 

“Barış ve adalet dedik, eşitlik dedik, hak dedik, hakikat dedik…Sizler varoldukça inancımız varolacak, inancımız  evlatlarımızla varolacak.Alevilik varolacak, Sizler varoldukça sesimiz varolacak, sözümüz varolacak, sazımız varolacak. Hace Bektaşı veli var olacak, Pir sultan Abdal varolacak, Dünya daha güzel olacak.El ele gönül gönüle acımıza da sahip çıkarız, şenliğimize de.Halaylar da bizimdir, dilanlar da bizimdir, semahlar da bizimdir, ağıtlar da bizimdir.Sen-ben değil,  BİZ oldukça…Vardık geldik Festivalimizin sonuna, Cümle canların emeğine yüreğine sağlık olsun, Hepinize aşk olsun…” 

 


Can Dündar:  “Aleviler Tarih Yazıyor” 

11. Britanya Alevi Festivali sonrası izlenimlerini “Aleviler Tarih Yazıyor” başlığıyla paylaşan Almanya’da yaşayan Can Dündar şunları dile getirdi:  “Sadece aynı odada tüm semavi dinlerin simgelerinin birlikte kucaklanması ve ibadetin fikirle, sanatla, kültürle buluşması açısından değil; kadın ile erkeğin ayini de, kurumu da eşit statüde yönetmesi açısından da büyük adımlar. Cemevinden ayrılırken bu tabloyu yaratanları ve dünyaya bir örnek sunanları tebrik ettik” dedi. Barış ve Adalet’ şiarıyla 29 Mayıs ile 5 Haziran tarihleri arasında İngiltere’de düzenlenen 11. Britanya Alevi Festivali’ne katılan gazeteci Can Dündar izlenimlerini “Aleviler Tarih Yazıyor” başlığıyla Özgürüz Radyo’nun Özgür Yorum programında podcast olarak yayımladı.


Britanya 11. Alevi Festivali Komitesi’nin açıklaması şöyle:

  “11 yıldır Britanya da Aleviler ve Alevi dostları olarak Alevi Festivali düzenliyoruz. Festivalimiz yüzyıllardır mücadele tarihimizi ve inanç değerlerimizi meydanlarda anlatan en önemli etkinliklerimizden biridir. Festivalimiz ülkemizde halen yok sayılan Alevi kimliği ve Alevilerin taleplerini dünyaya duyuran güçlü bir sestir. Festivalimiz, Türkiye ve dünyadaki özgürlük ve adalet mücadelelerinin büyütülmesi ve duyurulmasına katkı sundu. Festivalimiz Britanya topraklarında yetişen çocuklarımız için inanç kimliği ve aidat duygusunu geliştiren değerli birlikteliklerden biridir.  Festivalimiz, son iki yıldır tüm dünyayı esir alan Pandemi esaretine karşı özgürlük çığlığı oldu. Cümle Canlara Aşk İle…"
 

Charalambous ve Nesil Çalışkan CHP İngiltere standında

Alevi festivaline gelen Bambos Charalambous ile Enfield Belediyesi Lideri Cllr Nesil Çalışkan'ı CHP İngiltere Başkanı Kazım Gül CHP standında karşıladı

ATATÜRK  KILIÇDAROĞLU, CHP VE TÜRK BAYRAKLARIYLA CHP STANDI

İngiltere ana muhalefet partisi olan İşçi Partisi Enfield milletvekillerinden Bambos Charalambous ile Enfield Belediyesi Lideri Cllr Nesil Çalışkan, Türkiye ana muhalefet partisi  olan  CHP’nin İngiltere Alevi Festivali standını ziyaret ettiler.  CHP İngiltere Başkanı Kazım Gül, milletvekili Charalambous ve belediye lideri Nesil Çalışkan’ı ağırladı. Kazım Gül, “11. Britanya Alevi Festivalinde CHP İngiltere Birliği olarak katılımımızı gururla tamamladık. Destek veren tüm dostlarımıza teşekkür ederiz…Yeni̇ üyelerimize, İngiliz polis arkadaşlarımıza ve yüreği̇ Atatürk sevgisi̇ ile dolu kocamam yürekli̇ miniklerimize teşekkür edi̇yoruz.” dedi. 

Britanya Alevi kurumları tarafından 10 yıldır organize edilen, yöre dernekleri, sanat okulları, demokratik kitle örgütleri, kadın ve gençlik çalışmaları yürüten kurumlarında destek verdiği Britanya  11. Alevi Festivali sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.