Öne Çıkanlar Oscar 2024 Ödül Töreni Londra TTFF veteran Alexandros Koustas Mehmet Nasifoğulları Tugay Durak The Old Church Yasmine Dar Arda Güler Hollnda Dr. Mehmet Karakuş

Bu haber kez okundu.

Londra'daki Kıbrıslı Türklerin cenazeleri KKTC'ye gönderilmeyi bekliyor

Avrupa Ajansı (AVA) Londra - Kıbrıslı Türk cenazeleri Londra'nın Hackney bölgesinde Ramadan Mosque camisinde bekletiliyor. Koronavirüs: 18 Kıbrıslı Türk'ün cenazeleri Londra'da bir camide ülkelerine gönderilmeyi bekliyor. Londra'da koronavirüs salgını sırasında yaşamlarını yitiren 18 Kıbrıslı Türk'ün cenazeleri Hackney ilçesindeki bir camide ülkelerine geri gönderilmeyi bekliyor. BBC Londra Haberleri Servisi'ndan Tarah Walsh'un haberi şöyle: 

Mustafa Enver 11 Nisan 2020 tarihinde Korornavirüs'ten ölen Kıbrıslı Türklerden 

KKTC Büyükelçisi Oya Tuncalı

Kuzey Kıbrıs'ın Londra'daki temsilcisi Büyükelçi Oya Tuncalı, Bakanlar Kurulu'nun 14 Mayıs tarihinde koronavirüsten ölmediği düşünülen 11 kişinin cenazelerinin, toprağa verilmek üzere 1 Haziran'dan itibaren Kıbrıs'a götürülmesine onay verdiğini söyledi.Covid-19'dan öldüğü kesinleşen diğer 7 kişinin cenazeleri için ise hala izin bekleniyor.

İngiltere Türk İslam Vakfı ve  Londra Ramadan Mosque Camisinin cenaze müdürü Erkin Güney, son altı hafta içinde travmatik olan benzeri görülmemiş sayıda cenaze törenini Kıbrıslı Türkler için düzenlediklerini söyledi.

Kuzey Kıbrıs'ın salgın nedeniyle sınırlarını kapatmış olması, geleneklere göre normal olarak mümkün olan en kısa sürede yapılan defin işlemini de geciktiriyor. Hayatını kaybedenlerin yakınları bu durumdan çok rahatsız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.