Öne Çıkanlar ingiltere İngilterede sigara Güler Sabancı Fethiye İngilizler Avrupa iberallerin AVRUPA SPOR İsrafil Erbil İngiliz Ligi Diriliş Ertuğrul Rekabet Kurulu

Bu haber kez okundu.

Taksim'deki hesap sorma eylemine Londra'dan destek

Avrupa Ajansı (AVA) Mehmet Gaygusuz/Londra-Taksim Dayanışması, birçok gençlik örgütüyle, İstanbul halkı 27 Aralık Cuma akşamı saat 19.00'da Taksim Meydanı eylemi için biraraya geldi.  Taksim'de Yağmaya talana soyguna ve şiddete karşı hesap sorma eylemi yapılmadan polis müdahalesine maruz kaldı. Taksim Dayanışması'nın twitter hesabından yapılan açıklamada, Taksim'de yapılmak istenen basın açıklamasının “Yağmaya, yolsuzluğa, talana, şiddete karşı" olduğu ve demokratik bir hakkın kullanılmasını kapsadığı belirtildi.

Taksim Dayanışma Gurubu'nun eylem çağrısı şöyleydi: 

“Bugün başta İstanbul olmak üzere bütün kentlerimizde; mahallelerini, kentlerini, meydanlarını, kıyılarını, ağaçlarını, ormanlarını, geleceklerini, değerlerini, kültürlerini kimliklerini, insanca yaşam onurunu, meslek ve bilim ilkelerini, kısacası yaşam ve yaşam alanlarını savunurken akıl almaz, vicdana sığmaz polis şiddeti ile canlarını yitiren tüm arkadaşlarımızın, yaralanan, kalıcı sakatlık yaşayan tüm yurttaşlarımızın vebalini taşıyanlar; bu rezil soygun, rüşvet ve yağma düzeninin devamından medet umanlardır. 

Bu vebali taşıyanların tümü ve onlara arka çıkanlar hesap verene kadar dayanışmamızdan ve haklı mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Bu kararlılığımızı bir kez daha göstermek, dayanışmamızın asıl hedefi olan yağma, talan, şiddet ve soyguna son demek ve basın açıklamamızı yapmak için 27 Aralık Cuma günü saat 19.00 da Taksim’deyiz!”

 

 

Londra'dan destek

Taksim'deki 'Yağmaya, talana, soyguna hesap sorma eylemine' Londra'dan destek eylemi yapıldı. Eylem ile ilgili konuşan İrfan Şahin Avrupa Ajansı'na şu açıklamaları yaptı; "Bu akşam Taksim'e çıkanların can güvenliği hükemete aittir. Toplanma ve gösteri demokratik bir haktır. Bu hakkı kullanmak isteyenlere şiddetle cevap veren kolluk, suç bataklığında seviye atlamaya devam eder. Olumsuzlukların sorumlusu bu hakkını kullanan vatandaş değil, bu hakkı görmezden gelen ve bastıran hükümet olacaktır. Bir kez daha! Eyleme katılmamak polis şiddetini haklı çıkarmaz." 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.