Öne Çıkanlar Gallipoli Restoran Gallipoli angel Dilek Livaneli londra Atatürkçü Düşünce Derneği londra Türk markaları Londra Büyükelçisi Ertaş londra bayram Lig Şampiyonu Trabzonspor UK TTFF Discnow Cyprus Cyprus Premier Lig

Bu haber kez okundu.

Tanıma ve Tenfiz

Türkiye’de veya İngiltere’de boşanan vatandaşlarımızın; boşanma kararları Türkiye’de tescil edilmediği takdirde, evlilikleri Türkiye’de hala geçerli sayılmaktadır.

Türkiye’de geçerli sayılan evlilikler başta miras problemi olmak üzere önemli hukuk sorunlarına neden olmaktadır. Örneğin eşlerden birinin vefatı halinde; boşanma kararı Türkiye’de tescil edilmediği takdirde; sağ kalan eş vefat eden eşin mirasından yararlanabilecektir.

Bu nedenle İngiltere’deki boşanma karalarının Türkiye’de geçerli hale getirilmesi yani Tanıma ve Tenfız işlemlerinin yapılması gerekir. Tanıma ve Tenfız işlemleri için yapılması gerekenleri kısaca açıklamak gerekirse;

Öncelikle ; üzerinde apostil şerhi olan kesinleşmiş bir boşanma kararının bulunması gerekir. Sonrasında İngiltere Mahkemeleri tarafından verilen boşanma kararının tercüme edilmiş halinin Türkiye Konsolosluğu tarafından onanması gerekir.

Son dönemlerde yeni çıkan yasa ile kısaca kararın Türkiye’de tescili olarak adlandırdığımız Tanıma işlemleri için taraflar anlaşma sağladığı sürece artık Türkiye’de dava açmaya gerek yoktur. Sadece kesinleşmiş ve tercüme edilmiş kararla birlikte, Türkiye’de nüfus kayıtlarının bulunduğu nüfus müdürlüğü’ne veya İngiltere’de Türkiye konsolosluğu’na yazılı olarak başvuruda bulunmaları yeterlidir.

Vatandaşlarımızn bu önemli hukuksal haklarından yararlanabilmeleri için Advantage Avukatlık ofisi olarak sizlerin yanınızdayız. Tükiye’de boşanma kararınızın tescili ile ilgili alakalı her türlü bilgiyi uzman avukatlarımızdan alabilirsiniz.

Unutmayalım hukuksal konular hukuksal uzmanlığı gerektirir.

ADVANTAGE SOLICITORS

273 Fore Street, Edmonton, London

N9 0PD

Tel.02088071676

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.